Hlavní obsah

Na Štěrboholské v Praze vyměňují mostní závěry, auta drncají přes přejezdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jedné z nejvytíženějších tuzemských komunikací, Štěrboholské spojce, kde denně projede přes přes sedmdesát tisíc vozidel, probíhá až do poloviny listopadu výměna mostních závěrů. Technická správa komunikaci (TSK) je kvůli havarijnímu stavu vyměňuje ve směru do centra na mostě přes Hostavický potok. V místě se i mimo dopravní špičku tvoří kolony.

Foto: Mapy.cz

Na frekventované komunikaci se vyměňují mostní uzávěry.

Článek

Práce probíhají v pracovních dnech pouze v noci mezi 21. a 5. hodinou. Aby zůstala páteřní komunikace, suplující nedostavěný Pražský okruh průjezdná, setkají se řidiči na přemostění se speciálními vyvýšenými přejezdy. Před nimi musí brzdit, tvoří se proto kolony kvůli zpomalení provozu.

Přejezdy TSK poprvé použila při nedávné opravě mostních závěrů na magistrále ve Wilsonově ulici.

V pracovní dny je doprava vedena sníženou rychlostí přes přejezdy ve dvou pruzích. V době podzimních prázdnin (26. až 27. října) a během víkendů je doprava svedena do jednoho pruhu. Aktuální omezení začne ve čtvrtek ve 12:00 a potrvá až do nedělních 14:00.

Mezi Lazarskou a Jindřišskou nepojedou od pondělí tramvaje

Domácí

Hotovo by mělo být nejpozději 13. listopadu.

Řidiči tak musí i během nižšího provozu počítat se zdržením, respektive pomalu jedoucími kolonami, které jsou jinak doménou dopravních špiček.

Magistrálu čeká rekonstrukce, provoz bude jen ve dvou pruzích

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám