Hlavní obsah

Na školy v přírodě by děti mohly od 31. května

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Školy v přírodě se podle předpokladu ministra školství Roberta Plagy (za ANO) budou moci konat od 31. května. Za jakých podmínek to bude možné, bude muset určit hygienická služba a ministerstvo zdravotnictví. Plaga to v pátek ráno řekl v rozhovoru s Radiožurnálem.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Robert Plaga

Článek

„Pevně věřím, že pravidla a podmínky, za kterých se školy v přírodě mohou konat, dokáže ministerstvo zdravotnictví dát ve velmi krátké době, v řádu jednoho týdne, dohromady,” uvedl Plaga. Ministr o tom s resortem zdravotnictví jedná.

Školy v přírodě jsou od 14. října loňského roku znovu zakázané. Ministerstvo pro místní rozvoj začalo letos v únoru provozovatelům proplácet podporu za neuskutečněné školní pobyty z programu COVID školy v přírodě. Zájemci mohli o podporu žádat od prosince do 12. února. Na pomoc bylo připraveno 65 milionů korun. Určena byla za neuskutečněné pobyty mezi loňským 25. květnem a 29. červnem.

Přibylo 1559 nově nakažených

Koronavirus

Na uskutečnění akce tak budou školy mít jen červen. Školy v přírodě se fakticky nekonají od loňského začátku pandemie, protože volnější režim připadl na období prázdnin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám