Hlavní obsah

Na poslanecké nemocenské je od konce mandátu i šéfka Trikolóry Majerová Zahradníková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéfka Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková, která se v říjnových volbách nedostala do Poslanecké sněmovny, nastoupila krátce po neúspěchu na nemocenskou. Stalo se tak ale až den poté, co jí skončil její mandát, na rozdíl od exposlance Lubomíra Volného, jenž kandidoval s hnutím Volný blok.

Foto: René Fluger, ČTK

Zuzana Majerová Zahradníková

Článek

„Na nemocenskou jsem nastoupila až po skončení poslaneckého mandátu, tedy nikoli jako politik, ale jako běžný občan. Stalo se tak na doporučení mého lékaře po hektickém půlroce,“ řekla na dotaz Novinek. Nicméně se nemocenská stejně vypočítává z předchozího platu, tedy poslaneckého.

„Souvisí to s mými letitými zdravotními potížemi, které mi dlouhodobě komplikují život,“ doplnila.

Volný šel ze Sněmovny rovnou na neschopenku, demonstruje ale vesele dál

Domácí

Je to tak již druhý politik, který po neúspěchu ve volbách na nemocenskou nastoupil.

Vedle Majerové Zahradníkové v ní skončil i exposlanec Volný, který se ale i nadále účastnil demonstrací proti povinnému očkování. Krátce poté, co na to upozornil server iRozhlas, nemocenskou ukončil. A nyní se od něj distancuje i „jeho” strana Volný blok.

Od Volného se kvůli zneužití neschopenky distancuje už i „jeho“ strana. Ta změní název

Domácí

Také předsedkyně Trikolóry se účastnila jedné z demonstrací spolku Chcípl pes, konkrétně 17. 11. 2021. Zda v té době ještě byla na nemocenské, Novinkám nepotvrdila.

„Myslím, že na vše potřebné jsem vám již odpověděla. Zdravotní stav každého běžného občana je stále ještě jeho soukromá věc,“ reagovala na dotaz.

„Nadstandardně Vám ale mohu prozradit, že můj ošetřující lékař mi navrhuje ještě ozdravný pobyt v lázních,“ dodala.

Po prohraných volbách si pak nechává otevřené možnosti toho, kam bude směřovat svoji profesní kariéru. „Tedy, zdali se vrátím ke své původní překladatelské a pedagogické profesi, nebo zda se budu nadále politicky angažovat,“ řekla. Trikolóra má v lednu sjezd.

Neúspěšnou Trikolóru chce vést právník Rajchl

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám