Hlavní obsah

Na Moravě a ve Slezsku v bouřce padaly stromy

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští hasiči vyjížděli od pátečního večera do sobotního rána k 35 událostem způsobených bouřkou. Šestnáctkrát zasahovali na Frýdecko-Místecku, devatenáctkrát pak na Karvinsku. Bouřka zničila hlavně stromy. V sobotu o tom informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve většině případů se jednalo o popadané stromy, často na dráty elektrického vedení. U žádné události neevidujeme zranění. V Českém Těšíně pak padající strom poškodil lavičku u dětského hřiště. Hasiči jej pořezali a zbytek koruny vytáhli z přilehlého potoka lanovým navijákem zásahového vozu. O několik ulic dále strom při pádu na dráty elektrického vedení způsobil vyvrácení několika sloupů, dráty tak zůstaly ležet na silnici,“ popisoval Kozák.

BEZ KOMENTÁŘE: Bouřka na BlanenskuVideo: Petr Kozelka, .

Ve Frýdlantu nad Ostravicí pak museli hasiči vyčistit kanalizační vpusti, které zaplavovalo bahno, voda tak hrozila vylitím.

V Třinci zase hasičské jednotky odčerpaly plovoucím čerpadlem vodu z jedné garáže, preventivně před objektem vykopali také drenáž. „Rovněž v Třinci vítr utrhl oplechování střechy na jednom z domů. Hasiči střechu provizorně zabezpečili nepromokavou plachtou,“ líčil dále mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám