Hlavní obsah

Na horské silnici na Karlovarsku začalo hořet auto, chytil i okolní porost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abertamy

Na silnici mezi Jáchymovem a Abertamy v Krušných horách na Karlovarsku začalo v úterý odpoledne hořet osobní vozidlo. Zásah hasičů komplikovala skutečnost, že od auta, z kterého začalo vytékat a hořet palivo, chytil i okolní porost.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Na silnici mezi Jáchymovem a Abertamy hořelo v úterý odpoledne auto

Článek

O události informoval hasičský sbor karlovarského kraje. „Osobní auto začalo hořet v úterý odpoledne na silnici mezi Jáchymovem a Abertamy,“ uvedl ve středu ráno mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„Oheň se rozšířil i na porost podél silnice,“ pokračoval s tím, že na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „V době jejich příjezdu bylo auto již celé zasažené plameny. Vozidlo mělo plnou palivovou nádrž, která se během požáru poškodila a začaly unikat pohonné hmoty.“

Ty začaly okamžitě hořet, na ochlazení a zabránění dalšího rozhořívání tak hasiči museli použít velké množství hasební vody v kombinaci s pěnou, popisoval Kasal s tím, že současně s hašením hasiči sorpčními prostředky bránili úniku použitého pěnidla do okolí.

Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Integrovaný záchranný systém nehlásil v souvislosti s požárem žádné zranění.

Na Vsetínsku hořela rekreační chata. Hasiči evakuovali leguána

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám