Hlavní obsah

Na horách bude dál přibývat sněhu, do nížin dorazí o víkendu obleva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zimní počasí se sněžením bude na horách pokračovat i v dalších dnech. Do nížin dorazí o víkendu obleva a v neděli se budou odpolední teploty šplhat až k sedmi stupňům Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Sněhové zpravodajství 10.1.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Na Lysé hoře už nyní leží 186 centimetrů sněhu a v dalších dnech se výška sněhové pokrývky bude dále zvyšovat, nastínila Honsová vývoj, který bude platný pro horské oblasti v celé republice.

Ve čtvrtek bude podobně jako v minulých dnech převládat počasí s velkou oblačností a se sněžením či deštěm. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi –2 a 2 stupni Celsia a mokré povrchy budou později během dne namrzat. [celá zpráva]

„Pátek bude nejchladnějším dnem týdne. Převládat bude oblačno, přechodně i polojasno, ale od západu se v průběhu dne zatáhne a začne sněžit,” popsala Honsová. Ráno může rtuť klesat na –2 až –6 stupňů, v místech se sněhovou pokrývkou může být i –9. Přes den se rtuť teploměru dostane pouze na –4 stupně až 0. Foukat bude čerstvý vítr.

V sobotu bude i nadále zataženo až oblačno se srážkami, které budou v polohách pod 500 metrů dešťové. Ráno budou teploty klesat na 1 až –3 stupně, přes den vystoupají k 1 až 5 stupňům Celsia. I nadále bude foukat čerstvý vítr.

Zatažená bude i neděle. Hranice sněžení se přesune do poloh nad 500 metrů a odpolední teploty se dostanou na 3 až 7 stupňů. Ranní minima se budou pohybovat mezi 4 stupni a nulou.

S četnými srážkami musíme počítat i v dalším týdnu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ženy na zasněžené silnici na Pustevnách na Vsetínsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám