Hlavní obsah

Na Hlubučka se mě nikdy nikdo neptal, odmítl Švejdar Babišovo tvrzení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý policejní prezident Jan Švejdar odmítl nařčení předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, který uvedl, že se ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) již dříve zajímal o kauzu bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka. Švejdar se tak postavil za Rakušana, ačkoliv spolu podle ministrových slov měli konfliktní vztah.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý policejní prezident Jan Švejdar

Článek

„Já jako ministr vnitra žádný přístup do spisu nemám a vždycky se tomu pousmívám. Protože pokud to nějací ministři přede mnou v historii dělali, tak já nikdy nebudu do žádné kauzy zasahovat,“ řekl v neděli ve vysílání ČT Rakušan.

Reagoval na vyjádření Babiše, který Rakušana označil za „skutečnou hlavu hydry“ a osočil ho z ovlivňování policejního šetření případu kolem pražského dopravního podniku a bývalého radního Hlubučka.

Nikdy se mě na pana Hlubučka nikdo neptal a nikdy jsem o tom s nikým nemluvil
bývalý policejní prezident Jan Švejdar

„Organizovaný zločin STAN kryje z pozice ministra vnitra. Pan Fiala tím, že Rakušana nechává ve vládě, schvaluje mafiánské a loupežnické praktiky STAN,“ napsal na Twitteru Babiš, který je sám obžalován v kauze dotačního podvodu a v září ho čeká soud.

Očima Saši Mitrofanova: Věčná korupce a prodejci drzých čel

Komentáře

Babiš: Ptal se Švejdara. Švejdar: Neptal

Šéfa vnitra Rakušana obvinil Babiš z toho, že se o případ zajímal ještě v době, kdy byl policejním prezidentem Jan Švejdar. „Když ještě nebyl ministr, tak domluvil Švejdarovi, aby skončil jako policejní prezident. Údajně se ptal na to, jestli NCOZ vyšetřuje STAN,“ uvedl Babiš.

Rakušan: Dobíhá nás minulost

Domácí

Rakušan Babičovo nařčení odmítl. „Měli jsme (se Švejdarem) konfliktní vztah, ale myslím, že i on, pokud je chlap, potvrdí, že jsem nikdy nezmínil jméno Hlubuček,“ podotkl.

Švejdar, kterého Rakušan krátce po svém nástupu do funkce ministra vnitra odvolal z funkce policejního prezidenta, na Twitteru napsal, že se mu sice způsob výzvy nelíbí, verzi šéfa STAN nicméně potvrdil. „Nemám rád, když jsem zatahován do něčeho, co se mě netýká. Takže: nikdy se mě na pana Hlubučka nikdo neptal a nikdy jsem o tom s nikým nemluvil,“ napsal Švejdar.

Reklama

Výběr článků

Načítám