Hlavní obsah

Na D1 končí omezení, kvůli odstraňování svodidel doprava kolabuje

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči na brněnské dálnici D1 mohou od nedělního rána potkávat na úseku mezi Hvězdonicemi a Mirošovicemi na Benešovsku silničáře, kteří postupně odstraňují provizorní betonová svodidla. Úsek mezi 21. a 29. kilometrem by měl být nejpozději do pondělního dopoledne celý volně průjezdný bez dopravních omezení. Kvůli tomu ale doprava místy kolabuje.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Dělníci odstraňují provizorní betonová svodidla z opraveného úseku mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi na dálnici D1.

Článek

Kvůli odstraňování betonových bloků z dálnice byl provoz zúžen do jednoho pruhu a vytvořila se zhruba 15 kilometrů dlouhá souvislá kolona, v níž řidiči uvízli až na hodinu. Kolona začínala v neděli kolem poledne ve směru z Prahy už za sjezdem na Říčany a táhla se až k omezení, za nímž se jen pomalu rozjížděla.

Z dálnice D1 postupně mizí omezení

„Směr na Prahu už je průjezdný bez omezení a směr na Brno se zprůjezdní v pondělí v 11 hodin dopoledne,“ sliboval v neděli ráno při odstraňování zátarasů z vozovky ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

Volně by se tak mělo jezdit od pondělí mezi Prahou a sjezdem na 81. kilometru. Za ním jsou stále ještě tři rozestavěné úseky, a to mezi Koberovicemi a Humpolcem, Velkým Beranovem a Měřínem a poslední mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Dělníci odstraňují provizorní betonová svodidla z opraveného úseku mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi na dálnici D1.

„Do 30. září skončí práce mezi Koberovicemi a Humpolcem, zbývající dva úseky budou hotové na počátku října tohoto roku,“ upřesnil Mátl, podle něhož to ale neznamená, že by se práce na dálnici úplně zastavily. Budou pokračovat také dokončovací práce na rekonstruovaných úsecích, ale ty už by řidiče neměly omezovat.

V příštím roce se ještě ŘSD chystá na rekonstrukci dálničního mostu Šťáralka na Benešovsku. „Dopravní omezení ale budou jen na úseku dlouhém zhruba kilometr. Stavba začne příští rok na podzim a dopravní omezení by měla být až v roce 2023,“ doplnil ředitel Mátl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám