Hlavní obsah

Na Břeclavsku pyrotechnika těžce zranila dva muže v obličeji

– Brno

Jihomoravští záchranáři museli pár minut po začátku letošního roku pomoct dvěma mužům na Břeclavsku, kteří měli od zábavní pyrotechniky vážné poranění v obličeji. Šlo o nejvážnější případ, u něhož v souvislosti s novoročními oslavami zasahovali. Ostatní zranění petardami byla lehčího charakteru, celkem takto v noci vyjížděli záchranáři k osmi případům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ošetřovali také běžné úrazy spojené s opilostí. Hasiči hodnotí noc ve srovnání s posledními deseti lety jako klidnou. I policisté měli méně případů než například před dvěma lety, kdy neplatila žádná opatření proti šíření koronaviru, vyplývá z tiskových zpráv na webu policistů, hasičů a záchranářů.

Letošní silvestr je nejteplejší od roku 1935. Teplo ještě pár dní vydrží

Domácí

Hasiči v noci vyjížděli ke 12 událostem, z toho bylo sedm požárů. V Bučovicích hořel malý plastový domek na zahradě, oheň způsobil škodu 40 tisíc korun. Dále šlo o požáry krabic od zábavní pyrotechniky a také o jeden požár kontejneru na odpadky.

Alkohol byl příčinou řady zásahů záchranářů. Většinou si lidé přivodili tržnou ránu na hlavě či úrazy rukou a nohou. Záchranáři vyjížděli i ke zraněním způsobeným při potyčkách v opilosti nebo u opilých lidí, kteří měli sebevražedné úmysly či ohrožovali svoje okolí. K některým událostem přijeli i policisté. Například v Tišnově museli krotit šest mužů, kteří si vyřizovali u nádraží staré křivdy. Zasahovali i v rodinách, kde se napadali partneři pod vlivem alkoholu.

Sousedova pyrotechnika zabila v Nizozemsku při procházce 12letého chlapce

Evropa

„Policisté řeší i incidenty, kterým předcházely spory o užití pyrotechniky. Na služebně tak skončil agresor pod vlivem alkoholu, který poškozeného při jednom vyhroceném sporu dokonce kousnul do ruky,“ uvedl ve zprávě mluvčí Pavel Šváb. V brněnských Obřanech také s pomocí taxikáře zadrželi řidiče, který nadýchal 2,17 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám