Hlavní obsah

Na Bedřichov vyrazilo méně turistů, kolaps se nekonal

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Méně turistů, sáňkařů a běžkařů vyrazilo o víkendu na hory. Důvodem je zřejmě to, že i v nížinách napadl dostatek sněhu a například běžkaři oproti minulému týdnu nemuseli na tratě na hřebeny hor. Výrazně klidnější, než před týdnem byla v sobotu například situace v Bedřichově na Jablonecku.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

Před týdnem museli policisté v sobotu i v neděli kvůli náporu turistů příjezd do Bedřichova uzavřít, parkoviště nestačila a auta zastavovala i na krajích silnic a blokovala dopravu. Nyní bylo lidí znatelně méně, tuto sobotu jich přijelo méně než v pátek. „Může za to i mediální masáž, spoustu lidí to odradilo,“ řekl Právu starosta Bedřichova Petr Holub (nez.).

Parkoviště se začala plnit již po sedmé hodině ráno, kapacita se ale nevyčerpala. Parkoviště byla plná tak z 80 až 90 procent.

Mnohé lyžaře odradily silné mrazy

Domácí

Některé lidi mohlo odradit i počasí, na horách byl velký mráz. „Nesvítí tu sluníčko, stále trochu sněží. Zatímco minulý týden to byl masakr, dnes je to o poznání volnější,“ řekl Právu chalupář z Bedřichova.

Dalším a zřejmě hlavním důvodem, pro do hor vyrazilo méně lidí je to, že množství sněhu napadlo i v nížinách. Na běžky se tak dalo vyrazit i v okolí větších měst a sáňkovat šlo téměř na každém kopečku. „Bobaři a výletníci vůbec nepřijeli, zůstali dole. Sníh je i v níže položených místech, upravené stopy pro běžkaře jsou i ve Vestci, Lučanech i dalších místech v okolí Jablonce,“ řekl Holub.

Jizerská magistrála je upravená a pro běžkaře nabízí vynikající podmínky. „Může se stát, že přijede hodně lidí, nápor už zvládneme, budeme nachystáni,“ dodal Holub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám