Hlavní obsah

Myslela si, že vidí uprchlého vězně, vyklubal se z něho Ind, který zabloudil

Právo, vor

Starosta Ostrova Jan Bureš (ODS) na Karlovarsku popisuje na sociálních sítích kuriózní případ, který se odehrál ve čtvrtek ve čtvrtém největším městě Karlovarského kraje. Místní obyvatelka si myslela, že spatřila ve městě na schodech sedět uprchlého vězně s pouty na rukou. Ostrovská městská policie ale zjistila, že je to Ind, který nechtěně zabloudil ze sousedního Německa.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„S kuriózní situací se museli vypořádat strážníci naší městské policie, když ve čtvrtek přijali oznámení od občanky, která na schodech spojujících ulice Na Příkopě a Nádražní viděla muže tmavé pleti, který měl na rukách nasazena pouta,“ popisuje na Facebooku Bureš.

„Jestli úvodní scéna této příhody připomíná začátek hollywoodského filmu, tak ve zhruba stejném duchu se neslo i její pokračování. A rozhodně to nebylo tím, že v Karlových Varech zrovna odstartoval filmový festival,“ pokračoval v nadsázce starosta.

„Pokud ale někdo očekává, že na schodech číhal uprchlý zločinec, bude asi zklamán. Po příjezdu na místo totiž strážníci zjistili, že ve skutečnosti muž žádná pouta nemá. To, co vystrašilo oznamovatelku, byly jen výrazné kovové náramky,“ napsal Bureš. Muž u sebe neměl ani žádnou zbraň.

Neměl žádné doklady

Jenže se také ukázalo, že vedle neexistujících pout a neexistující zbraně nemá žádné doklady. Navíc zřejmě ani netuší, kde přesně se právě ocitl,“ pokračoval v líčení starosta. „Naštěstí příběh s dramatickým počátkem má poměrně úsměvné rozuzlení.

Šlo totiž o uprchlíka z Indie, žádajícího o azyl ve Spolkové republice Německo. Byl na cestě z Würzburgu do Plavna a nějak se mu povedlo zabloudit,“ uvedl Bureš.

„Jenže Ostrov není zrovna na trase, a protože dokonce není ani ve Spolkové republice Německo, byl muž předán do rukou státní policie, aby prověřila jeho totožnost a zároveň zjistila, jak se dá z Indie přes Německo zakufrovat až do Krušných hor,“ uzavřel starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám