Hlavní obsah

Firma Zemanova kancléře Mynáře má v Osvětimanech další problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká inspekce životního prostředí zahájila řízení se společností O.L.G.A., jejímž společníkem je kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář. Důvodem je neoprávněný odběr povrchových vod, které firma používala k zasněžování sjezdovky v Osvětimanech.

Foto: Mapy.cz

Sjezdovka v Osvětimanech

Článek

Řízení, na něž upozornila Česká televize, potvrdila mluvčí inspekce Radka Nastoupilová.

„Vedeme tak už dvě řízení. První z nich, které dosud neskončilo, se týkalo nepovoleného odběru povrchových vod a akumulace vod bez povolení. Zahájené řízení se týká pouze nepovoleného odběru povrchových vod, na akumulaci mezitím firma získala povolení,” uvedla Nastoupilová.

Sjezdovka v Osvětimanech se nachází v nadmořské výšce 380 metrů. Má délku necelých 400 metrů a převýšení 98 metrů.

Firma kancléře Mynáře dostala pokutu za vypouštění odpadních vod

Domácí

Firmy propojené s kancléřem Mynářem v Osvětimanech mají potíže s více úřady. Firma Clever Management letos nevrátila ve stanovené lhůtě dotaci téměř šest milionů korun na dostavbu penzionu, který v Osvětimanech Mynář provozuje. Dotaci firma podle zjištění dotačního úřadu získala neoprávněně.

Pokuty se množí

V dubnu letošního roku upoutal Mynář pozornost médií i veřejnosti, když za nouzového stavu uspořádal ve své restauraci zabijačku. O případné sankci rozhoduje krajská hygienická stanice, Mynář ale už dostal pokutu 1300 korun od Státní veterinární správy za neregistrování prasete.

Za zabijačku prasete, k jehož stavu se vyjadřoval i prezident Zeman, dostal Mynář pokutu 1300 korun

Domácí

Pokutu dostala už i společnost O.L.G.A., a to od inspekce životního prostředí loni v červenci.

Za vypouštění odpadních vod z hospody Na Srubu do potoka musela zaplatit 40 tisíc korun. Podle týdeníku Respekt Mynář také už dříve platil pokutu za rybník v Osvětimanech postavený bez povolení.

Reklama

Výběr článků

Načítám