Hlavní obsah

Mynář: Prezident šprýmuje a celou dobu pracuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman má podle tvrzení hradního kancléře Vratislava Mynáře po přeložení na standardní rehabilitační pokoj v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) dobrou náladu. Vedoucí prezidentské kanceláře očekává, že se nyní zvýší intenzita jeho práce.

Foto: Novinky

Miloš Zeman v ÚVN

Článek

Mynář v pátek ráno v rozhovoru pro Radiožurnál uvedl, že ve čtvrtek mluvil s hlavou státu zhruba tři čtvrtě hodiny. Zeman podle něj „šprýmoval” a těší se, že bude na standardním pokoji.

„Pan prezident pracuje z nemocnice po celou dobu,“ uvedl Mynář k dosavadnímu průběhu hospitalizace hlavy státu. Zeman byl od 10. října až do čtvrtka na jednotce intenzivní péče.

Podle kancléře hodlá Zeman v pátek při telefonátu s premiérem Andrejem Babišem (ANO) probrat okolnosti přijetí demise vlády a pověření kabinetu do doby, než bude ustavena nová vláda. Demisi vlády podle Mynáře může přijmout i bez setkání s premiérem, byť by bylo lepší její osobní předání.

Prezidenta převezli na pokoj v tajnosti podzemním tunelem

Krimi

„Pan prezident dodrží slovo v tom, co říkal před volbami,” řekl kancléř, podle nějž si Zeman postupně promluví s předsedy stran, které uspěly ve volbách.

Podrobnosti o zdraví nezveřejní

Ohledně Zemanova zdravotního stavu, který má v pátek posoudit nově vzniklé konzilium, kancléř uvedl, že prezidentská kancelář detaily nezveřejní, neboť s ní konzilium nekomunikuje.

K dalšímu vývoji Mynář uvedl, že podle něj je prezident v dobré kondici i náladě. Potřebuje údajně posílit motoriku a svaly, které v souvislosti s hospitalizací ochably.

Podle posledního stanoviska ÚVN není Zeman ve stavu, kdy by byl schopen výkonu pracovní činnosti. Hospitalizován je v souvislosti s léčbou chronického onemocnění, které nebylo specifikováno.

Hrad upravil svou zprávu o Zemanem udělené milosti

Domácí

Mynář okomentoval i změnu termínu ohledně udělení poslední milosti, která se ve čtvrtek objevila na stránkách Hradu. „Došlo ke špatné komunikaci,” připustil kancléř s tím, že pochybila prezidentská kancelář.

Reklama

Výběr článků

Načítám