Hlavní obsah

Mynář nedorazil na zasedání etické komise FAČR

Hradní kancléř Vratislav Mynář nedorazil 7. dubna na zasedání etické komise FAČR (Fotbalová asociace České republiky), kam byl předvolán kvůli podezření z narušení regulérnosti soutěže. „Řádně se omluvil,“ uvedl Martin Gregor, zástupce ředitele komunikace FAČR.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kancléř Vratislav Mynář

Článek

„Nyní je pozván na další zasedání Etické komise FAČR, které se uskuteční v první polovině května,“ dodal Gregor.

Vedoucí prezidentské kanceláře je podezřelý, že měl podle serveru Seznam Zprávy požádat bývalého místopředsedu FAČR Romana Berbra o pomoc, která se podle vyšetřovatelů týkala podpory či ochrany prvoligového klubu 1. FC Slovácko před rozhodčími.

Berbr čelí spolu s dalšími dvěma desítkami lidí trestnímu stíhání kvůli podezření z korupce a ovlivňování výsledků první, druhé a třetí nejvyšší české soutěže.

Berbra poslal soud do vazby

Krimi

Podle informací Seznam Zpráv od policejního orgánu měl Mynář žádat Berbra o ovlivnění nominace rozhodčích, kteří rozhodovali utkání týmu 1. FC Slovácko, jehož je Mynář, který pochází z nedalekých Osvětiman, fanouškem.

Zveřejněná SMS komunikace mezi Mynářem a Berbrem měla směřovat k ovlivnění prvoligového zápasu Slovácko - Brno v květnu 2018. Zápas skončil výsledkem 1:0.

Mynář měl dva dny před utkáním Berbrovi napsat: „Hezký den, v sobotu přijede popravčí četa nebo je to ok?“ Načež Berbr odpověděl: „Zjistím.“ Mynář pak napsal: „pls help“ a Berbrova odpověď byla: „Vše ok.“

Hrad je v podezření, že zničil další zprávy. I o aktivitách Ruska na Ukrajině

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám