Hlavní obsah

Muž, který pohladil Obamu, tvrdí: plánoval jsem to

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V mnohatisícovém davu, který v neděli na Hradčanském náměstí poslouchal projev amerického prezidenta Baracka Obamy se našel člověk, který si s nejmocnějším mužem planety nejen potřásl rukou, ale dokonce jej i pohladil po tváři.

Foto: Jim Young., Reuters

Pohlazení, kterého se Obamovi od Jaroslava Suchého dostalo.

Článek

Jaroslav Suchý čekal před zátarasy, které zamezovaly vstup na náměstí již od sobotní půlnoci. "Když policisté začali v sedm ráno pouštět na náměstí, vzali mě nejdřív, protože věděli, že jsem tam byl první," vzpomíná Suchý.

V deset hodin již bylo Hradčanské náměstí plné lidí. Ti napjatě čekali na příchod amerického prezidentského páru. V první řadě byl i Suchý, který přiznává, že věděl, že si chce s americkým prezidentem alespoň potřást rukou, případně jej pohladit. "Prezidenta Obamy si vážím a fandil jsem mu i v kampani," dodává Suchý. 

Foto: Jim Young., Reuters

Prezident Obama se zdraví s nadšenými posluchači.

Prezident Obama se zdraví s nadšenými posluchači, uprostřed Jaroslav SuchýFOTO: Jim Young., Reuters

Na otázku, zda se nebál, že by mohla zasáhnout ochranka, Suchý odvětil: "Ne, nebál, oni už mě znají." Vzápětí vysvětluje, že si podobně "vyčekal" i další americké státníky při jejich návštěvách v tuzemsku.

Poté, co Barack Obama dohovořil, sestoupil z pódia a vydal se pozdravit se s posluchači. Neminul ani pana Suchého, který šéfovi americké exekutivy nejen potřásl rukou, ale dokonce jej i pohladil po hlavě. Fotografie, na nichž má ruku na temeni amerického prezidenta následně obletěly svět.

V pátek čeká na Jaroslava Suchého další náročný úkol. U Městského soudu v Praze se bude řešit jeho žaloba na ministerstvo školství, po němž žádá odškodnění za to, že byl z rasových důvodů zařazen do zvláštní školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám