Hlavní obsah

Mrazivé počasí vydrží až do poloviny února, předpovídají meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivé počasí by mělo trvat až do poloviny února, předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu ve svém měsíčním výhledu počasí. Nejchladněji, s teplotami, které klesnou až na minus 17 °C, bude nadcházející týden. Na konci ledna a v prvních týdnech února by se mělo lehce oteplit, mrznout bude i nadále. Vydatně sněžit by mělo první únorový týden.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V týdnu od 18. do 24. ledna by mělo být podle meteorologů nejchladněji. Maximální denní teploty zůstanou pod bodem mrazu a minimální noční teploty budou klesat k -10 °C, při vyjasnění a sněhové pokrývce bude místy kolem -17 °C. Sněžit by mělo v tomto týdnu minimálně.

Poslední lednový týden by se měly noční teploty pohybovat v rozmezí  -5 °C až -10 °C denní mezi -2 až 3 °C. V tomto období by mohlo občas sněžit nebo padat déšť se sněhem.

V týdnu od 1. do 7. února by mělo podle meteorologů vydatně sněžit. Toto období by mělo být srážkově nadprůměrné. Teploty se mají pohybovat v rozmezí -4 °C až -8 °C a denní -3 až 2 °C.

Podobný ráz počasí by měl panovat i druhý únorový týden, srážek by ale mělo podle výhledu být méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám