Hlavní obsah

Mrazivá noc na Šumavě, teplota klesla na minus 29 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká republika má za sebou mrazivou noc. Na některých stanicích na Šumavě klesla ve středu nad ránem teplota téměř k minus 30 stupňům Celsia. Uvedla to Svatava Křivancová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Pavel Karban, Právo

Článek

Zřejmě nejchladněji bylo na Rokytské slati, kde klesla teplota na minus 29 stupňů, stanice Perla poblíž Kvildy naměřila minus 27,7 stupně Celsia.

Teploty se po ránu v Jihočeském kraji pohybovaly většinou v rozmezí minus osm až minus 11 stupňů Celsia. Ve vyšších polohách a v místech, kde se drží sníh, při vyjasnění evidovali meteorologové ještě nižší teploty. Například v Černé v Pošumaví to bylo minus 18,5 stupně Celsia.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Nelze vyloučit, že se podobné hodnoty budou ještě opakovat. I když v noci na čtvrtek očekáváme, že teploty na většině míst budou od minus pěti do minus osmi stupňů Celsia," řekla Křivancová.

Nízké teploty na Šumavě byly výjimečné i v rámci celé republiky. V další z tradičních mrazových lokalit, stanici Jizerka nedaleko Kořenova v Jizerských horách, se minimální teplota pohybovala pouze kolem minus sedmi stupňů, což nijak nevybočuje z průměru na zbytku území.

Reklama

Výběr článků

Načítám