Hlavní obsah

Mladý sociální demokrat věří v silnou pravici a rád čte Kmotra či Vladaře

Právo, Jindřich Ginter

Mladý sociální demokrat Vilém Čáp (22), zastupitel městské části Praha 20, který v nyní politicky otřesených pražských Horních Počernicích osciluje mezi vládnoucí koalicí a opozicí, podle svého profilu na Facebooku ve skutečnosti věří v silnou pravici a mezi jeho oblíbené knihy patří Vladař od Machiavelliho a Kmotr od Maria Puza.

Foto: Z oficiální internetové prezentace Viléma Čápa

Vilém Čáp z ČSSD se v Horních Počernicích usilovně snaží stát místostarostou a tak osciluje mezi místní opozicí i křehkou vládnoucí koalicí.

Článek

V H. Počernicích se v pondělí část zastupitelů pokusila převzít vládu nad obcí, takže zde měli hned dva starosty, ale podle stanoviska Magistrátu hl. města Prahy bylo jejich setkání a hlasování neplatné.

Když si případný zájemce o volební program sociální demokracie na Praze 20 zadá do vyhledávače „ČSSD Horní Počernice“, vyjedou mu stránky www.vilemcap.cz, z nichž se odkazuje na facebookový profil tohoto mladého sociálního demokrata.

Zde kromě fotografií například z plesu ČSSD najdete dvě profilové fotografie, přičemž jedna z nich je zjevná fotomontáž, kdy je k hlavě přimontováno zjevně vypracovanější mužské tělo s činkou, a to vše doprovází text „Věřím v silnou pravici,“ a na rameni a ve spodní části jsou loga ODS a ČSSD.

Od útlého věku jsem se díval na svět zvídavýma očima a vždycky jsem chtěl chápat, proč se věci kolem mě dějí.
Vilém Čáp, mladý sociální demokrat

K jeho oblíbeným filmům pak patří Poslední samuraj, Zelená Míle a Forrest Gump, jak uvádí na svém profilu. Rád chodí do posilovny a vrhá se i do zdánlivě prohraných bitev, tvrdí o sobě.

Foto: www.vilemcap.cz

Sociální demokrat Vilém Čáp (22) věří v silnou pravici.

Foto: www.vilemcap.cz

Sociální demokrat Vilém Čáp (22) věří v silnou pravici.

Kromě toho u kolonky „Současná kancelář“ bez jakékoliv poznámky uvádí, že je místostarostou Horních Počernic od ledna 2012 dosud.

Jenže volba zastupitelstva, které v pondělí nesvolala starostka Hana Moravcová, je, jak potvrdil magistrát hl. města Prahy, právně neplatná a Čáp do kanceláře místostarosty tedy ani vůbec nenastoupil, takže ho zde občané rozhodně nenajdou, jak se snaží vzbudit dojem na svém profilu.

Přesto v další zarážce „Informace o zaměstnání“ se opět o Vilémovi Čápovi dočtete, že je na pozici: místostarosta.

Nedokážu držet hubu a krok a nebojím se bojovat zdánlivě prohrané bitvy!
Vilém Čáp

Místostarostou byl Petr Herian, ale na tento post nakonec ve čtvrtek rezignoval, takže toto křeslo je teď volné a o Čápovi se skutečně v H. Počernicích spekuluje jako o vážném kandidátovi na jeho obsazení v rámci hlasování na plánovaném řádném zasedání zastupitelstva.

Zatím v něm ale rozhodně nesedí, protože pondělní volba byla neplatná.

Křičel jsem jako na lesy

"Narodil jsem 27. července 1990 chvíli po desáté hodině ranní v brandýské nemocnici. Vážil jsem 2,6 kilo a křičel jsem jako na lesy," píše ze široka ve svém stranickém profilu.

"Narodil jsem 27. července 1990 chvíli po desáté hodině ranní v brandýské nemocnici. Vážil jsem 2,6 kilo a křičel jsem jako na lesy," píše ze široka ve svém stranickém profilu.

"Vyrůstal jsem v harmonické rodině a vždycky jsem raději místo hrátek s autíčky četl tátovi přes rameno noviny. Od útlého věku jsem se díval na svět zvídavýma očima a vždycky jsem chtěl chápat, proč se věci kolem mě dějí, a vždycky jsem chtěl mít možnost věci ovlivňovat tak, aby se vyvíjely k lepšímu..."

"Stát je tady dle mého názoru proto, aby nám nabídl možnost, dal další šanci. Ne proto, aby krmil zevláky. Nedokážu držet hubu a krok a nebojím se bojovat zdánlivě prohrané bitvy! Nikdo není dokonalý a každý je nahraditelný!," zdůrazňuje ambiciózní sociální demokrat Čáp.

Pracujeme normálně, pište nám své názory, vyzývá starostka

Starostka Hana Moravcová se zase mezitím snaží občany přesvědčit, že je situace v její obci již uklidněná.

"Stávající radnice pracuje v běžném režimu a v plném souladu s právem, všechny agendy jsou vyřizovány standardním způsobem, probíhají všechna plánovaná jednání a schůzky, chod úřadu není ničím oslaben," uvedla Moravcová na stránkách úřadu s tím, že vyzvala občany, aby pokud mají zájem, vyjádřili svůj názor k situaci na internetových stránkách městské části nebo od 30. ledna 2012 v knihách připravených v prostorách obce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám