Hlavní obsah

Místostarosta Českého Krumlova zřejmě neoprávněně používal titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místostarosta Českého Krumlova Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem - Nezávislí) už nebude používat titul inženýr, který měl před jménem čtvrtstoletí. Vystudoval českou pobočku Newport University v Ostravě a v úterý na tiskové konferenci prokázal, že dostal diplom, podle kterého může používat jak titul MBA, tak inženýrský titul. Škola však neměla pro udělení titulu inženýr potřebnou akreditaci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Český Krumlov

Článek

Právu to v úterý potvrdil sám místostarosta, který dal po stížnostech na sociálních sítích své diplomy k posouzení právníkům. „Na základě dodaných dokumentů nelze potvrdit oprávněnost používání tohoto titulu,“ citoval Uhlíř závěry advokátní kanceláře, kterou si na posouzení najal. Americká škola, kterou studoval, už v České republice nepůsobí.

Místostarosta zároveň prohlásil, že také proto přestává titul inženýr používat, ale bude se snažit o jeho uznání.

„V současné době jsem kontaktoval Vysokou školu ekonomickou UK v Praze, aby posoudila i rozsah studia, zda odpovídá inženýrskému titulu,“ konstatoval Uhlíř.

Chce prý, aby mu byl titul inženýr uznán, protože v devadesátých letech se věnoval studiu naplno. „Je to pro mě osobní záležitost. V té době se mi narodily dvě děti a musel jsem do té školy dojíždět. Stálo mě to hodně času a chci i proto tuto certifikaci získat,“ konstatoval Uhlíř.

Sankcí za neoprávněné užívání titulu se neobává. „I podle advokátů jsem jednal v dobré víře,“ podotkl Uhlíř. Místostarosta však bude muset čelit otázkám i na čtvrtečním zastupitelstvu v Českém Krumlově, kde bude opozice zřejmě požadovat jeho odvolání. Koaliční partneři však za místostarostou Uhlířem stojí. „Jde nám o to, jakou práci vykonává pro město. Nezáleží mi na tom, jestli má titul za jménem nebo před jménem,“ reagoval na otázku Práva Alexander Nogrády (ANO).

Davy jako před pandemií Krumlovu nescházejí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám