Hlavní obsah

Vedl odbory po Středulovi, po týdnu rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Vít Samek, který od minulého týdne řídil odbory po Josefu Středulovi, v pondělí nečekaně rezignoval. Podle ČTK to zdůvodnil mimo jiné zdravím. Samek byl minulý týden pověřen vedením odborové centrály spolu s další místopředsedkyní Radkou Sokolovou.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Vít Samek

Článek

Samek je dlouholetým vedoucím právního oddělení ČMKOS, místopředsedou centrály je od roku 2014. Po pověření vedením odborů uvedl, že další kroky odborářů by měly zamezit dalším spekulacím a zabránit znevěrohodnění odborů.

Středula skončil v čele odborů kvůli pochybnostem ohledně placení členských příspěvků.

Nejasnosti ohledně vedení chtějí odboráři řešit na sněmu plánovaném na 25. března. Středula, který odbory vedl od roku 2014, avizoval, že se hodlá o post ve vedení konfederace opět ucházet.

Středula už není šéfem odborů

Domácí

Podle deníku Blesk, který případ zveřejnil, základní organizace OS KOVO loni v prosinci upozornila Středulu, že kvůli nezaplacení členských poplatků pozbyl členství. Z tohoto důvodu následně nemohl vykonávat funkci předsedy a účastnit se za odbory například jednání tripartity.

ČMKOS zastřešuje 31 svazů, jejichž členská základna čítá 270 000 lidí.

Někteří odboráři si se Středulou chtějí vyřídit účty za podporu Nerudové

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám