Hlavní obsah

Místo školy se v Meziříčí bruslilo

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Desítkami dětí, jimž kvůli stávce odpadl 1.září nástup do školy, ožila ledová plocha zimního stadionu ve Valašském Meziříčí. Místní tělovýchovná jednota nabídla žákům tuto možnost na počest obnovení provozu stadionu po prázdninové rekonstrukci. Od žáků ze stávkujících škol vybírala za vstup na kluziště symbolickou pětikorunu.

Foto: Josef Zajíc

Nástupní část svinovských mostů. V provozu 21.12.2012 od půlnoci.

Článek

"Já jsem ráda, že jsme ještě nemuseli do školy. Každý další den prázdnin dobrý," svěřila se asi dvanáctiletá dívka, která se s třemi kamarádkami hodinu po zahájení bruslení zahřívala horkou čokoládou z nápojového automatu u střídačky. "Náhodou, já už se do školy docela těším," diskutovala s ní její vrstevnice.

Po ledové ploše se proháněly jak nejmenší děti, tak i odrostlejší středoškoláci. Na bruslích vyjelo na led i několik jejich rodičů. "Osobně proti stávce učitelů nic nemám. Měli by dostat přidáno. Opravdu ale stávku neměli vyhlašovat zrovna na 1. září. Ochudili tak spoustu prvňáčků, včetně mé dcery, o slavnostní začátek školní docházky. Takže jsme šli alespoň bruslit, abych jí to nějak vyhradil," řekl Právu René Sommer, který po ledové ploše ruku v ruce jezdil s dcerou Renátou.

"Původně se mělo bruslit jen od 9 do 11 hodin, ale pro velký zájem byla nakonec tato doba prodloužena o další dvě hodiny. Celkem se na kluzišti vystřídalo osm desítek dětí," shrnul mluvčí meziříčské radnice Josef Beneš.

Související články

Buzková stávku neodvrátila

Stávku učitelů plánovanou na 1. září už nic nemůže odvrátit. Ministryně školství Petra Buzková ve čtvrtek potvrdila, že vyčerpala všechny možnosti a nemůže...

Stávku učitelů podporuje třetina lidí

Na 3012 školách v zemi zůstaly pro děti dveře zavřené kvůli výstražné stávce učitelů, kteří si tak chtějí vybojovat vyšší platy v příštím roce. Za nevhodnou...

Výběr článků

Načítám