Hlavní obsah

Ministerstvo odpískalo Pražský okruh přes Suchdol

Praha

Ministerstvo pro místní rozvoj podle očekávání zrušilo územní rozhodnutí o dostavbě Pražského okruhu. Resort tak učinil na základě stanoviska hlavního hygienika. Podle jeho šetření by totiž v některých úsecích docházelo k překračování hlukových limitů. Stavba se tak dostala do mrtvého bodu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) vrátilo celou věc znovu pražskému magistrátu. Rozhodnutí je vyvěšené na úřední desce úřadu. Celý spis má celkem 32 stran a vypořádává se se všemi námitkami, které proti stavbě byly vzneseny.

Proti rozhodnutí se nelze odvolat, ani podat rozklad. Novinky o zveřejnění rozhodnutí informoval Jan Štoll z tiskového odboru MMR.

Pražská a Středočeská hygienická stanice se stavbou souhlasily za předpokladu, že budou vybudována protihluková opatření.

Podle hygienika by byly i po vybudování protihlukových opatření limity hluku na několika místech překračovány. "Z výše uvedeného vyplývá, že realizací navržené stavby (včetně protihlukových opatření) nebudou dodrženy požadavky stanovené (...) zákonem o ochraně veřejného zdraví," píše se ve zprávě, která naznačila směr, kterým se bude ubírat i rozhodnutí ministerstva.

Stanovisko hlavního hygienika, potažmo ministerstva zdravotnictví, pod nějž hygienik spadá, si MMR vyžádalo, protože jako odvolací orgán rozhodovalo o vydaném územním rozhodnutí pro tuto stavbu.

Územní rozhodnutí vydal před dvěma lety stavební odbor pražského magistrátu. Suchdolská radnice a další odpůrci stavby se proti tomu odvolali. Odpůrci prosazují severnější variantu vedení celé komunikace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám