Hlavní obsah

Minářova strana Má vlast? Čižinský to popírá

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi opozičními politiky koluje informace, že nová strana, kterou pro sněmovní volby 2021 zakládá bývalý předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář, by se mohla jmenovat Má vlast. Minář to ovšem odmítl se slovy: „Takových spekulací je a bude“.

Foto: Anna Šolcová

Mikuláš Minář

Článek

Na stejnou otázku Práva reagoval i poslanec, bývalý člen KDU-ČSL a nynější lídr Prahy sobě Jan Čižinský, s nímž Minář už nějakou dobu vyjednává. „Váš zdroj má bohužel špatné informace,“ řekl Čižinský o možném jménu nové Minářovy strany. Čižinský tím ale mimoděk ukázal, že patří mezi zasvěcené.

Minář podle svých slov chystá největší kontaktní kampaň v dějinách ČR. Mohli by společně zužitkovat Čižinského projekt pro sněmovní volby pod názvem 3000 statečných. Tato iniciativa má od 8. ledna zaregistrovánu právě doménu s názvem mavlast.cz.

Pekarová: Drolení Babiše neporazí

Minář zatím nechce o svém projektu sdělovat podrobnosti, na sítích pouze napsal, že má ambici vzít voliče Andreji Babišovi a společně s opozicí za rok ve sněmovních volbách zvítězit.

Nový šéf Milionu chvilek: Média jsou zavalena koronavirem, musíme hlídat vládu

Domácí

Středopravá opozice, která donedávna Minářovi fandila, však nejenže nevěří, že Minář dokáže vzít voliče ANO, ale obává se, že bude lovit v jejím rybníku. „Vůbec nevěřím, že by tento projekt uspěl. Největší ránu utrpěl už na počátku, kdy jeho protagonista nejprve vyzval, aby se opozice sjednotila, aby pak udělal opak,“ sdělil Právu Martin Kupka, místopředseda ODS, která jedná s TOP 09 a lidovci o vzniku bloku.

Šéfku TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou Minářův přístup popudil. „Přijde mi minimálně na pováženou, že ve chvíli, kdy se strany spojují, aby docílily změny vládnutí v Česku, vstupuje do této snahy se značně neurčitým avízem nové strany. Bez náznaku programu, názorového ukotvení, personálního obsazení,“ napsala Právu. Podle ní měl Minář jít do politiky s už existující stranou. „Je přece zřejmé, že další drolení k porážce Andreje Babiše nepovede, naopak,“ dodala Pekarová.

Opozice Mináře zklamala. Neslyšel jsem žádný plán, říká

Domácí

Starostové a Piráti, kteří chystají vlastní předvolební koalici, budou Minářovu stranu komentovat, až vznikne. „Nebudeme komentovat zatím neexistující stranu,“ řekl Právu místopředseda STAN Petr Gazdík.

Reklama

Výběr článků

Načítám