Hlavní obsah

Meteorologové slibují nadprůměrné teploty, ochlazení přijde v úvodu června

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní slibuje podle meteorologů nadprůměrné teploty. Relativně nejchladněji by mělo být v prvním červnovém týdnu. Z hlediska srážek by období nemělo vybočovat z dlouhodobých průměrů.

Foto: Neil Hall, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Předpokládáme, že období od 21. května do 17. června bude jako celek teplotně nadprůměrné. Po mírném ochlazení se teploty opět dostanou v nejbližším období na nadprůměrné hodnoty,” uvedl v sobotu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ochlazení očekávají meteorologové v týdnu od 4. června, kdy by se měly teploty pohybovat  kolem dlouhodobých průměrů.

Průměrná teplota v tomto období je 15,4 stupně Celsia.

Oproti tomuto srážkově bohatému týdnu bude pršet spíše méně, nicméně množství srážek by nemělo vybočovat z dlouhodobých průměrů.

„Srážky budou mít převážně lokální charakter, proto lze očekávat na našem území velké rozdíly v celkových úhrnech,” zdůraznili meteorologové.

V nejbližších dnech se budou teploty pohybovat kolem 25 stupňů, přičemž od úterý očekávají meteorologové více oblačnosti a místy přeháňky i bouřky.

Reklama

Výběr článků

Načítám