Hlavní obsah

Meteorologové ještě přesně nevědí, jaké bude na Vánoce počasí

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Meteorologové ještě nevědí přesně, jaké počasí bude na Vánoce. Zatím to vypadá, že na horách by měl být sníh, ale v nížinách musíme počítat se sněhem a deštěm.

Článek

"Modely to zatím tak ukazují. Spíše se přikláníme k dešti, ke střídavému počasí. V příštích dnech ale budeme předpověď stále upřesňovat, a není vyloučeno, že i v nížinách mohou padat sněhové vločky," řekl Právu ve středu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Informoval, že inverzní počasí tento týden zůstane. Znamená to, že na horách bude převážně pěkně a slunečno, ale v nížinách naopak zataženo, s nízkou oblačností, místy mlhy, ojediněle mrholení, a to i mrznoucí. "Varujeme řidiče, aby dávali pozor, protože mrznoucí mrholení jim může způsobit vážné komplikace při jízdě," řekl Seifert.

V pátek by mělo být zataženo nízkou oblačností, místy mlhy, ojediněle mrznoucí mrholení, na horách jasno. Noční teploty -1 až -5, odpolední 1 až 5 stupňů.

V sobotu by mělo být stejné počasí, možná v nižších polohách více sluníčka. V neděli se ale na celém území republiky očekává oblačno až zataženo, ojediněle déšť, na horách od 1000 m nad mořem sněžení. Noční teploty -1 až -5, denní 1 až 5 stupňů.

Od pondělí do čtvrtka příštího týdne by mělo být opět zataženo, místy slabý déšť, později jasno. Noční teploty nula až -5, denní nula až 5 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám