Hlavní obsah

Medvídek mýval uvízl ve světlíku. Vyprošťovali ho hasiči, strážníci a odchytová služba

Novinky, kl, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Medvídka mývala vyprošťovaly ve středu v Praze složky integrovaného záchranného systému poté, co zvíře uvízlo v těžko přístupném světlíku. Po patnácti minutách se záchrannému týmu podařilo mývala vyprostit a následně ho převezli do útulku, kde čeká na nový domov.

Medvídek mýval uvízl ve světlíku. Vyprošťovali ho hasiči, strážníci a odchytová službaVideo: Novinky

 
Článek

Medvídek mýval byl nalezen ve středu ráno v Patočkově ulici v Praze 6. Po vyproštění byl převezen do Útulku pro opuštěná zvířata, který provozuje pražská městská policie v Dolních Měcholupech.

„Zde veterináři konstatovali, že se těší dobrému zdravotnímu stavu,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Mývalovi zřejmě uvíznutí ve světlíku nijak neublížilo, pokusil se totiž o útěk z areálu útulku. „Dostal se na stříšku jedné klece, ze které jsme ho vyprostili,“ řekl Novinkám zástupce vedoucího útulku Radek Bohdan.

V útulku by ale mýval zůstat neměl. „Hledáme původního majitele, případně zoo koutek, abychom ho někam umístili,“ dodal Bohdan.

Mýval severský je středně velký savec obývající původně Severní Ameriku. Do Evropy se dostal původně na farmy kvůli kožešinám. Po vypuštění do volné přírody se přizpůsobil místním podmínkám a rychle rozmnožil. Přestože vypadá roztomile, umí být otravný škůdce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám