Hlavní obsah

Medvědí dvojčata z brněnské zoo poprvé otevřela oči

Právo, Veronika Pořízková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zoologická zahrada v Brně se jako jediná v republice může chlubit chovem kamčatských medvědů. Jelizar a Kamčatka, medvědí pár přivezený z ruského Rostova, přivedl na konci ledna na svět zdravá dvojčata.

BEZ KOMENTÁŘE: Medvíďata z brněnské zoo poprvé otevřela očiVideo: Zoo Brno

 
Článek

„Medvědi prospívají dobře, váží kolem kila a v těchto dnech poprvé otevřeli oči. Jedná se o první porod medvědího páru v naší zoo, takže čekáme, co se bude dít dál,“ uvedl ředitel zoo Martin Hovorka.

Jak se medvědům daří, je možné sledovat prostřednictvím on-line přenosu z brlohu na webových stránkách zoo. K medvědům se zatím nesmí nikdo přiblížit. To platí dokonce i pro chovatele, lidské pachy by je mohly vyděsit.

Medvíďata pojmenuje veřejnost

Jména pro medvědí dvojčata pomůže opět vybrat veřejnost, tak jako tomu bylo před čtyřmi lety u ledních medvědů Billa a Toma.

„Přestože ještě neznáme pohlaví mláďat, je možné zasílat tipy na jména buď prostřednictvím facebookové stránky, poštou nebo na e-mailovou adresu, která bude zřízena v nejbližších dnech,“ řekla mluvčí zoo Lucie Kapounová.

Jak se medvědím přírůstkům daří, se budou návštěvníci moci přesvědčit na vlastní oči začátkem dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám