Hlavní obsah

Matka chtěla půlročního chlapce odložit v nemocnici. Když neuspěla, natlačila ho do babyboxu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý kolem 16. oslovila žena vrátného v Nemocnici Milosrdných bratří v Brně: „Chci u vás odložit dítě.“ Ten se nenechal vyvést z míry a přivolal službu konajícího dětského lékaře Petra Lavického. Protože bylo děťátku na první pohled zhruba půl roku, zachoval se doktor standardně a odmítl nezvyklé prosbě vyhovět.

Foto: Lukáš Silný, Novinky
Článek

„Máme tu neonatologii a na velké děti nejsme vybaveni. Obraťte se na oddělení sociálně-právní ochrany dětí,“ uvedl podle zakladatele babyboxů Ludvíka Hesse lékař.

Jak dále popsal, neznámá žena vyšla na ulici, po několika desítkách metrů došla k babyboxu a „klučíka do něj natlačila“.

„Lavickému nezbylo než konat – vyzvedl malého Tomáše z babyboxu, a když jsem mu zavolal, slyšel jsem v telefonu hlasitý dětský křik,“ uvedl Hess.

Chlapec, který dostal jméno Tomáš, je třetím letošním děťátkem odloženým do babyboxu, 22. brněnským a 249. celkově za dobu 18 let provozu život zachraňujících bedýnek.

V babyboxu ve Znojmě našli novorozenou holčičku. Měla na sobě matčino tričko

Domácí

Do babyboxu v Praze kdosi odložil novorozeného chlapce

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám