Hlavní obsah

Máme vánoční dovolenou. Firma neopraví chybný software v teplické MHD. Bude tak jezdit zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská doprava Teplice zavádí kvůli problémům se softwarem od 1. ledna až do odvolání přepravu cestujících zdarma. V provozu nebude informační systém, vozy budou značeny číslem linky a informací o konečné stanici za čelním oknem.

Foto: Městská doprava Teplice, p.o.

Ilustrační foto

Článek

Příspěvková organizace Městská doprava Teplice, která od 1. ledna zajistí provoz autobusů a trolejbusů v lázeňském městě, do odvolání zavede přepravu cestujících zdarma. Zpozdila se dodávka odbavovacího zařízení od společnosti Mikroelektronika, stojí na webových stránkách příspěvkové organizace.

„Ještě minulý týden nás ujišťovali, že je všechno připravené,“ řekl v sobotu náměstek primátora Tomáš Hadviga (ANO). O tom, že je problém se softwarem, firma město informovala v pátek. Pracovník, který může chybu napravit, má podle Hadvigy do 2. ledna dovolenou. Tuto informaci v sobotu potvrdil zástupce dodavatele s tím, že se právě kvůli celozávodní dovolené nemůže k věci vyjádřit.

Foto: Městská doprava Teplice, p.o.

Ilustrační foto

Příspěvková organizace se za zhoršený komfort cestujícím v prohlášení na webu omluvila. Vůči dodavateli uplatní veškeré smluvní sankce vyplývající z uzavřeného smluvního vztahu. Hadviga uvedl, že půjde o náhradu ušlého zisku.

Cestující budou dál nastupovat předními dveřmi, pouze se nebudou odbavovat. V provozu nebude ani vnější a vnitřní vizuální a akustický informační systém. Vozidla MHD budou označena číslem linky a informací o konečné stanici za čelním sklem.

Teplice doposud vlastnily vozy a trakční vedení, městskou hromadnou dopravu provozovala soukromá firma. K 31. prosinci 2023 končí s provozem MHD společnost Arriva City. Zastupitelé v prosinci 2021 schválili založení městského dopravního podniku. Cílem podle vedení města bylo zajistit lepší službu pro občany a mít i možnost podnik jako město ovlivňovat.

Anketa

Pracujete na konci prosince mezi Vánocemi a Novým rokem?
Ano, chodím normálně do práce.
43,3 %
Jen den nebo dva.
5,9 %
Mám sice volno, ale stejně na práci občas mrknu.
16,2 %
Ani by mě to nenapadlo.
34,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3849 čtenářů.

Rekord: Do jezera Barbora u Teplic vběhlo naráz 826 otužilců

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám