Hlavní obsah

Praha zrušila zákaz nočního vjezdu na Staré Město

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražský magistrát v přezkumném řízení zrušil noční zákaz vjezdu do části Starého Města, který minulý týden zavedla Praha 1. Fakticky ale nikdy pořádně neplatil, protože značky jej vymezující byly přelepeny.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Přeškrtnutá dopravní zákazová značka v Dlouhé ulici

Článek

Odbor pozemních komunikací a drah magistrátu v rozhodnutí konstatoval, že opatření nebylo řádně odůvodněno a značení vůbec nezačalo platit. Praha 1, která o opatření usilovala, prý nedodala žádné podklady, jako například dopisy, e-maily či protokoly, které by zákaz zdůvodňovaly.

Proti zrušení zákazu není možné se odvolat, vyplývá také z dokumentu, který má ČTK k dispozici.

Radní Prahy 1 Vojtěch Ryvola (ANO) uvedl, že rozhodnutí nabude právní moci za 15 dní a do té doby značky platí.

„Do té doby budou značky platné a vymahatelné!“ uvedl na Facebooku. Plánuje také další opatření, která předloží Radě Prahy 1. „Ano, měl jsem to již udělat napoprvé, neb by i původní opatření mělo úplně jinou váhu. Omlouvám se tímto všem a pevně věřím, že nakonec vše dobře dopadne a my se budeme moci klidněji vyspat,“ sdělil.

Městská část opatření chtěla zavést kvůli zklidnění nočního života na Starém Městě. Mluvila například o tom, že některá auta pořádají v noci v ulicích „závody“.

Noční zákaz vjezdu do Starého MěstaVideo: Novinky

Do úseku vymezeného ulicemi Pařížská, Dlouhá, Rybná, Břehová a Kozí mělo být podle záměru městské části zakázáno vjíždět mezi 22. hodinou večer a 6. hodinou ráno s výjimkou dopravní obsluhy. To znamená, že vjíždět mohli rezidenti, ale například i taxislužby nebo lidé, kteří mají v oblasti zajištěné ubytování.

O opatření se většina lidí dozvěděla až z médií v den, kdy mělo začít platit. Primátor města Bohuslav Svoboda (ODS) byl překvapen a požadoval vysvětlení kroku. Jen pár hodin po jeho vyjádření Technická správa komunikací zneplatnila značky, které sama den předtím instalovala.

Komedie kolem značek na Starém Městě. Politik podává trestní oznámení na pražského primátora

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám