Hlavní obsah

Lidovci vyzvali ostaní strany k boji proti přeběhlictví ve Sněmovně

Právo, Novinky, Naďa Adamíčková, Marie Königová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vedení KDU-ČSL v úterý vyzvalo "ostatní demokratické strany ve Sněmovně" k boji proti stranickým přeběhlíkům. Šéf lidovců Cyril Svoboda řekl, že jeho strana nebude přeběhlíky tolerovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Cyril Svoboda (KDU-ČSL)

Článek

„Není možné, aby tímto způsobem docházelo ke zvrácení výsledků voleb,“ řekl předseda strany Cyril Svoboda. Podle něj jde o mravní apolitický apel, protože poslance nelze ze zákona proti přeběhlictví zavazovat. Podle lidovců však byli všichni poslanci zvoleni za konkrétní stranu a reprezentují tedy její program.

Lidovci také tvrdí, že přeběhlictví snížilo důvěryhodnost politiky v očích české veřejnosti. Lidovci přitom byli součástí padlé vlády Mirka Topolánka, která mohla fungovat jen právě díky přeběhlíků.

Nyní lidovci zřejmě narážejí v náznaku i na lidi kolem svého bývalého předsedy Miroslava Kalouska, který společně s několika dalšími čelnými lidovci založil stranu TOP 09.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám