Hlavní obsah

Lidovci to s Okamurou zkusí podruhé, Hayata vysílají do boje o Senát

Novinky, ren

Hayato Okamura, bratr předsedy SPD Tomia Okamury, definitivně oznámil kandidaturu do Senátu za lidovce na Praze 8. Podporu však bude shánět i u dalších politických stran, přislíbenu ji má zatím od Zelených. Podle svých slov chce vést mimo jiné dialog s bratrem, jehož protiimigrantskou politiku v minulosti několikrát kritizoval.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hayato Okamura

Článek

V Senátu by se chtěl Okamura starší především zasadit o dialog mezi politiky z odlišných politických stran a pracovat na demokratickém směřování Česka.

„Velice si vážím nominace od KDU-ČSL. Demokracii si musíme dovybojovat. Vážím si demokratů, ať už jsou pravicového, nebo levicového přesvědčení,“ řekl ve středu na tiskové konferenci Hayato Okamura.

V minulosti se kriticky vyjadřoval na adresu svého bratra Tomia. Nyní je však podle něj důležité navázat dialog. „Neznamená to, že jsme osobními nepřáteli. Musíme být schopni u jednoho stolu vést věcný dialog. Je důležité, aby lidé, i když mají velmi odlišný politický názor, spolu mluvili,“ řekl Hayato k jejich vzájemnému vztahu.

V loňských parlamentních volbách lidovci Hayata zařadili na páté místo kandidátky v Praze. V rozhovoru pro Právo tehdy nejstarší z bratrů Okamurových řekl, že jeho bratr Tomio jedná v zájmu Ruska. Vysvětlil také, proč je pro osvojování dětí partnery stejného pohlaví i přesto, že lidovci jsou striktně proti. [celá zpráva]

Podle předsedy lidovců Pavla Bělobrádka má Hayato Okamura mnoho jiných kvalit než jen to, že je bratrem Tomia Okamury.

Reklama

Výběr článků

Načítám