Hlavní obsah

Lidovci nebudou ve volbách spolupracovat s Bursíkem

Novinky, jov

KDU-ČSL nebude v předčasných volbách spolupracovat s bývalým šéfem Strany zelených a zakladatelem Liberálně ekologické strany (LES) Martinem Bursíkem. Novinkám to ve středu řekl šéf lidovců Pavel Bělobrádek.

Foto: Aleš Honus, Právo

Martin Bursík

Článek

Šéf lidovců uvedl, že o možné spolupráci debatoval celostátní výbor jeho strany, který dospěl k závěru, že s Bursíkem lidovci do voleb nepůjdou.

„Celostátní výbor rozhodl, že spolupráce KDU-ČSL s politickou stranou LES Martina Bursíka by především v programových oblastech byla velmi nečitelná a nesrozumitelná. Před touto možnou centrální spoluprací s jiným politickým subjektem dáváme přednost otevření našich kandidátek nezávislým osobnostem,“ řekl Novinkám Bělobrádek.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Na lidovce se podle jejich šéfa obrátilo kromě Bursíka například i Hnutí pro sport a zdraví Josefa Dobeše, který se ale nakonec dohodl na spolupráci se Stranou práv občanů - zemanovci. Lidovci plánují podle Bělobrádka jít do voleb samostatně.

Související téma

Foto: KDU-ČSL

Logo KDU-ČSL

„Pro KDU-ČSL je důležité ucházet se o důvěru voličů s jasně definovaným programem a prioritami, které budeme chtít prosadit. KDU-ČSL od roku 2010 prošla významnou generační obměnou a nabízí jak ve svém vedení, tak na kandidátkách do Poslanecké sněmovny novou generaci politiků. Jsme přesvědčeni, že je čas na skutečnou generační výměnu politiků,“ prohlásil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám