Hlavní obsah

Lidovci chtějí do názvu ministerstva práce a sociálních věcí i rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V případě, že se vznikající koalici ODS, KDU-ČSL a Strany zelených podaří ve Sněmovně získat důvěru, budou lidovci prosazovat, aby se v názvu ministerstva práce a sociálních věcí objevilo i slovo rodina. Jejich předseda Miroslav Kalousek ve čtvrtek řekl Radiožurnálu, že křesťanští demokraté šli s tímto návrhem do voleb.

Článek

"Je to symbol, který má naznačit, že chceme bdít nad zájmem rodiny," řekl Radiožurnálu Kalousek, který považuje prosazení podpory rodiny za úspěch lidovců v koaličních vyjednáváních.

Podle ředitelky Střediska náhradní rodinné péče Věduny Bubleové by ale mělo vzniknout samostatné ministerstvo pro děti a rodinu. "Když může být ministerstvo pro zemědělství, proč by nemělo vzniknout ministerstvo pro rodinu?" uvedla.

Jenže právě z ministerstva zemědělství by mělo vzniknout ministerstvo venkova, do jehož agendy by spadala také část kompetencí ministerstva pro místní rozvoj. Řídit ho má Kalousek.

Lidovci chtějí přidat ministrovi práce i péči o rodinu, přestože toto křeslo zřejmě nedostanou. "Jde nám o programovou dohodu, nezačneme se hádat o křesla," řekl k tomu Kalousek. Podle neoficiálních informací by mohl ministerstvo řídit místopředseda ODS Petr Nečas. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám