Hlavní obsah

Lidé vzali zoo útokem, v Praze i Olomouci zkolabovala doprava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí o velikonočních svátcích zatím vybízí k letním aktivitám. Na Bílou sobotu příjemné teploty překračující 20 stupňů Celsia vylákaly spoustu lidí do zoologických zahrad. Jak v Praze, tak i Olomouci se na parkovišti a před vstupem do zoo vytvořily velké fronty lidí. Motoristé měli problém se do zoo vůbec dostat.

Kolony u Zoo PrahaVideo: Aktu.cz

 
Článek

V Praze poblíž zoologické zahrady v Troji se v sobotu vytvořily velké kolony přijíždějících aut na parkoviště. Kolona byla v jednu chvíli tak dlouhá, že se táhla až od zastávky Čechova škola.

Houfy aut s návštěvníky ovlivnily také provoz městské hromadné dopravy. Některé autobusy kvůli tomu nabíraly zpoždění i desítky minut.

Podobná situace nastala také u olomoucké zoo na Svatém Kopečku, kde tamní parkoviště rovněž přeplnila auta návštěvníků.

Policie proto příjezd k zoo uzavřela a vozidla odklání. S podobnou situací lze počítat i v následujících dnech, kdy bude pokračovat prodloužený velikonoční víkend, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na problémy v dopravě na Svatém Kopečku upozornila policie na sociální síti. „V tuto chvíli je dopravní situace v dané lokalitě kritická. Hlídky na všech příjezdových cestách odklání vozidla zpět. Všechna parkoviště jsou přeplněná. S obdobnou situací se dá počítat i další dny,“ uvedla policejní mluvčí.

Návštěvníci na Svatý Kopeček míří nejenom kvůli zoologické zahradě. Je také vyhledávaným poutním místem, lidé z širokého okolí se tam také vydávají na procházky. Náporu návštěvníků čelí lokalita v případě pěkného počasí na Velikonoce opakovaně.

Vzácné vydry obrovské odchovaly mladé, ve Zlíně se jim mimořádně daří

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám