Hlavní obsah

Lidé svolávají pomoc pro Hodonínsko, sdílejí šokující videa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé na sociálních sítích svolávají na další dny pomoc pro Hodonínsko, kterým se ve čtvrtek v noci prohnala mohutná bouře s tornádem. V cestě bouře došlo k velkým škodám, padaly stromy, vichr strhával střechy. Za půl hodiny se přihlásilo na 160 dobrovolníků.

Záběry tornáda z Lužic na HodonínskuVideo: Petra Zetochová

 
Článek

"Dá se projet do Mikulčic? Nevíte, jaká je situace v Pánově? Víte něco o požáru v Lužicích?" na facebookovém profilu Hodoňáci se lidé snaží zjistit, jak vypadá situace v jejich okolí, ale třeba i to, zda mají v pátek poslat děti do školy. Sdílejí také fotografie a videa z postižených míst i záběry tornáda, které se Hodonínskem prohnalo. Šokující záběry tornáda sdílel na Twitteru i portál Intersucho.cz.

Tornádo v Lužicích na HodonínskuVideo: Radek Imrich

Apokalypsa, bezmoc, lidé v slzách. Hodonínská nemocnice hlásí první oběť

Domácí

Krátce poté, co začalo být jasné, že na Hodonínsku nastala rozsáhlá přírodní katastrofa, vytvořili Jakub Bartoník a Martin Bušek z Mikulčické části Těšice událost organizující pomoc pro nejpostiženější místa. "Nikdy jsem nikoho o nic nežádal. Prosím, kdo můžete, přijeďte pomoct na Podluží do obcí Hrušky, Týnec, Moravská Nová Ves, Lužice. Proletělo tudy tornádo," žádají v události a prosí všechny o její sdílení.

Kromě výše uvedené stránky vznikají i další.

Během necelé hodiny zareagovalo na událost 304 lidí, kteří se na pomoci chtějí podílet. Kemp Josef v Dubňanech nabízí ubytování rodinám s dětmi i ostatním zasaženým dnešní bouří a to až 25 míst.

Bouře zasáhla i hodonínskou zoo, půlka zahrady zmizela před očima

Domácí

Zároveň se na Facebooku objevila poplašná zpráva, že kvůli tornádu v hodonínské zoo utekli tygři. Jak vedení zoologické zahrady, i další lidé, kteří mají k zahradě blízko, ale upozorňují, že se jedná o poplašnou zprávu. "Ubezpečujeme vás, že všechna nebezpečná zvířata v hodonínské zoo jsou ve svých ubikacích," napsala zoo na svůj profil.

Reklama

Výběr článků

Načítám