Hlavní obsah

Lidé se před filozofickou fakultou loučili s pietním ohněm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Koncertem v Rudolfinu a rozloučením se s pietním ohněm, který hořel na náměstí Jana Palacha jako připomínka obětí střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, skončila akce Měsíc pro fakultu. Ta měla za cíl pomoci se vyrovnat s incidentem, při němž student fakulty zastřelil před Vánoci 14 lidí a následně spáchal sebevraždu.

Živě: Rozloučení s pietním ohněm za oběti z filozofické fakultyVideo: Novinky

 
Článek

Vstupenky na koncert, na němž v Dvořákově síni Rudolfina zazněla Třetí symfonie Gustava Mahlera v podání České filharmonie vedené Semjonem Byčkovem, poskytla fakulta těm, kteří se podíleli a podílejí na pomoci a podpoře nejvíce zasažených, na obnově akademického života, osobám z krizového štábu univerzity, integrovanému záchrannému systému, UMPRUM a komunitě akademické obce fakulty.

Po skončení koncertu se lidé sešli v 15:30 na náměstí a rozloučí se s pietním ohněm, který hořel na náměstí za oběti tragédie celý leden.

Foto: Milan Malíček, novinky.cz

Rozloučení s pietním ohněm před Filozofickou fakultou

FOTO: Měsíc od střelby na fakultě, uctění památky

Domácí

Vystoupil žesťový soubor z Pražské konzervatoře. Na místě budou k dispozici malá dřívka, na která lidé budou moci napsat krátké vzkazy či přání a přiložit je do ohně. Oheň se nechá dohořet.

Na náměstí a ve foyer sousední Vysoké školy uměleckoprůmyslové (UMPRUM) se lidé mohli zapojit do zpracování vosku z několika tisíc svíček, které truchlící zanechali na pietních místech u sídla fakulty i před pražským Karolinem.

U ohniště na náměstí se lidé mohli podílet na společné tvorbě dočasné pietní voskové skulptury nazvané Společná krajina pod vedením studentů z UMPRUM.

Z desetitisíců svíček od filozofické fakulty a Karolina vznikne nové dílo

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám