Hlavní obsah

Lidé pracují z domova, notebooky jdou na dračku

Novinky, Martin Procházka

Obchodníci v posledních dnech zaznamenali až několikanásobné zvýšení zájmu o notebooky a počítačová příslušenství, zejména od firemních zákazníků. Ti se snaží narychlo nakoupit tato zařízení pro zajištění práce svých zaměstnanců z domova.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zákazníci ve větší míře pořizují HDMI kabely, redukce, adaptéry, monitory a mikrofony vhodné pro tele- a videokonference. Rostoucí čísla vidíme od úterý,“ sdělila Právu mluvčí portálu Mall.cz Pavla Hobíková.

„Za poslední tři týdny se zvýšily prodeje notebooků skoro dvojnásobně a patrný je zejména nárůst objednávek v segmentu prodeje firmám,“ dodal obchodní ředitel CZC.cz Tomáš Pilský.

„Posledních několik dnů pozorujeme zvýšenou poptávku po noteboocích a monitorech, které firmy začaly hromadně nakupovat pro umožnění práce z domova pro svoje zaměstnance,“ potvrdila Právu mluvčí Alza.cz Patricie Šedivá.

Firmy shodně tvrdí, že zásoby zatím zvýšený zájem stačí pokrýt. Alza.cz ale upozorňuje, že výpadky teprve přijdou.

Zboží z Číny

„Je potřeba si uvědomit, že zboží, které se v tuto chvíli dostává do ČR, bylo naloděno ještě před vypuknutím krize v Číně, kdy továrny běžně fungovaly. Nyní je výroba zboží v Číně stále velmi narušená. Dodání trvá přibližně tři měsíce. Reálně tedy výpadky dodávek ucítíme počínaje dubnem a dále,“ vysvětlila Šedivá.

Platí nouzový stav: Všechno zavřít. Zůstanou jen obchody a restaurace přes den

Koronavirus

„Lze očekávat, že se to bude týkat většiny IT a elektroniky, protože Čína je v tomto ohledu globální manufakturou,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám