Hlavní obsah

Lidé před Pražským hradem protestovali proti chování kanceláře prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Protest proti chování úředníků Kanceláře prezidenta republiky v souvislosti s hospitalizací Miloše Zemana se v sobotu večer sešel na pražském Hradčanském náměstí. Podle organizátorů šlo o „spontánní reakcí na puč”. Novinky průběh shromáždění sledovaly na místě.

Protest proti absurdnímu chování úředníků Kanceláře prezidenta republikyVideo: Novinky

 
Článek

Pořadatelům se nelíbí například chování kancléře Vratislava Mynáře. Akce měla  rovněž podpořit také personál Ústřední vojenské nemocnice, kde je prezident Zeman od neděle hospitalizován.

Foto: Novinky

Protest proti chování úředníků Kanceláře prezidenta republiky

Událost byla podle pořadatelů svolána jako reakce na postup Kanceláře prezidenta republiky (KPR) při informování veřejnosti o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana a jeho způsobilosti vykonávat úřad.

Klaus: Nejsme ve válce, veřejnost by mohla o zdraví prezidenta vědět více

Domácí

Jak v popisu události na sociálních sítích pořadatelé dále uvedli, chtějí se ohradit „proti záměrně lživým a vůči veřejnosti urážlivým informacím, které vypouštějí do veřejného prostoru vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář a ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček”.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Před Pražským hradem protestovali lidé proti kancléři Vratislavu Mynářovi.

„Nemusím a nepotřebuji znát prezidentovu diagnózu, ale chci vědět prognózu,” napsala mimo jiné pořadatelka Edita Šramotová.

Mynář chce vyvracet lži

Vedoucí KPR Vratislav Mynář v pátek večer uvedl, že se začátkem příštího týdne vyjádří k situaci, která nyní panuje ohledně hospitalizace prezidenta Miloše Zemana.

Příští týden vyvrátím lži, oznámil Mynář

Domácí

„Po dohodě s rodinou pana prezidenta se chystám na počátku příštího týdne veřejně vystoupit a vyvrátit lži, které se šíří,“ uvedl Mynář. Na dotaz, zda prezidentská kancelář odpoví na pondělní dotaz předsedy Senátu Vystrčila, jaká je prognóza Zemanova zdravotního stavu a zda je schopen výkonu funkce, kancléř nereagoval.

Informace o stavu hlavy státu jsou důležité pro případná jednání o přenesení prezidentských pravomocí na další ústavní činitele po dobu Zemanovy indispozice, která by byla možná se souhlasem obou parlamentních komor.

Reklama

Výběr článků

Načítám