Hlavní obsah

Liberecká ČSSD pozastavila členství bývalému europoslanci Duškovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský výkonný výbor ČSSD Libereckého kraje v pondělí pozastavil členství bývalému europoslanci a dlouholetému předsedovi liberecké krajské organizace Robertu Duškovi. Důvodem je jeho obvinění ze spáchání úmyslného trestného činu, sdělila předsedkyně krajské organizace Lenka Kadlecová.

Foto: ČSSD

Robert Dušek

Článek

"Liberecká ČSSD nechce mít ve svých řadách člověka, který by mohl být podle policie spojen s možnou trestnou činností. Robert Dušek měl dostatečnou možnost, aby pozastavil své členství sám, ale neučinil tak. Z tohoto důvodu dnešní rozhodnutí krajského výkonného výboru chápu jako správný krok," komentovala rozhodnutí Kadlecová. Pokud bude Dušek obvinění zbaven, může se podle ní do řad sociální demokracie vrátit.

Protikorupční policie Duška v červnu obvinila z blíže nespecifikovaných trestných činů. Stíhání souvisí podle informací ČTK s údajným podvodem při čerpání evropské dotace na výstavbu termálních lázní v Chrastavě na Liberecku. [celá zpráva]

Dušek bezprostředně po svém obvinění rezignoval na členství v předsednictvu ČSSD, aby svým případem sociální demokracii nezatěžoval. Ve straně ale zůstal. "Pevně věřím, že se v dalším prokáže, že jsem se ničeho protiprávního nedopustil," napsal tehdy předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám