Hlavní obsah

Letní teploty dorazí již příští týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu začne počasí ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu a příští týden začne na naše území proudit teplý vzduch od jihozápadu. To bude znamenat, že se dočkáme letních teplot nad 25 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Závěr pracovního týdne nebude vybočovat ze zaběhnutých kolejí. Po ránu se ojediněle budou objevovat mlhy, nejméně oblačnosti a srážek bude ráno a dopoledne, ale v průběhu dne bude docházet k přibývání kupovité oblačnosti, kterou místy doprovodí déšť, přeháňky či bouřky.

Ve čtvrtek se tento scénář naplní bezezbytku. Během dne bude docházet k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, na většině území s deštěm, přeháňkami a místy i bouřkami. Ty budou doprovázet i vydatnější srážky a poryvy větru. Odpolední teploty se dostanou na 18 až 22 °C.

V pátek bude oblačno až polojasno, během dne místy s přeháňkami, deštěm a ojediněle rovněž s bouřkami. Ranní teploty klesnou k 11 až 7 °C, odpolední vystoupají na 17 až 21 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno, během dne se místy objeví přeháňky, déšť a ojediněle i bouřky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 7 °C, denní se dostanou na 17 až 21 °C,“ uvedla Honsová.

V neděli by již mělo převládat polojasno. Přechodná oblačnost během dne může být ojediněle doprovázena přeháňkami či bouřkami. Teploty klesnou ráno k 10 až 6 °C, aby se přes den dostaly na 17 až 21 °C.

Od pondělí do středy bude shodně jasno až polojasno. V pondělí a úterý se ranní minima budou pohybovat mezi 8 a 4 °C a odpoledne se teploty podívají k 18 až 22 °C.

Ve středu se minima zvýší na 12 až 8 °C a přes den bychom se měli dočkat 21 až letních 25 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám