Hlavní obsah

Ledoví muži letos odstartují letní počasí

Novinky, abe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pankrác, Servác a Bonifác v letošním roce nebudou spojeni s posledními mrazíky, naopak přinesou téměř letní počasí. To odstartuje o víkendu, kdy naměříme 22 stupňů, v příštím týdnu pak až 25 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplé počasí bude lákat lidi do přírody. Přibalit by si měli repelent.

Článek

Čtvrteční odpolední obloha bude polojasná až skoro jasná, teploty se udrží mezi 15 a 19 stupni.

V pátek opět bude jasno, odpoledne naměříme 17 až 21 stupňů. Objeví se také kupovitá oblačnost. To znamená, že na třetině území Česka (především na horách) může dojít k lokálním dešťovým přeháňkám.

Víkend bude podle Honsové jasný. V sobotu ráno naměříme 9 až 5 stupňů, odpoledne vyšplhají teploty na 18 až 22 stupňů. „Jedinými nepříjemnostmi jsou pylová sezóna a aktivita klíšťat, která momentálně dosahuje desátého stupně. Takže do přírody bychom si měli určitě vzít repelent,“ řekla Honsová.

Pěkné počasí vydrží i v neděli, kdy bude polojasno až skoro jasno. Opět ale dojde ke kupovité oblačnosti, a to až na 60 procentech území republiky. Teploty zůstanou stejné jako v sobotu.

Od pondělí pak začne do Česka proudit teplý vzduch, obloha bude polojasná. Teploměr ukáže 20 až 24 stupňů, ojediněle se mohou objevit bouřky.

Podobné počasí vydrží celý zbytek týdne, a právě na svátky ledových mužů se dočkáme letních teplot kolem 25 stupňů.

Výběr článků

Načítám