Hlavní obsah

Květinový dům na Václavském náměstí nebude, nový název zní The Flow Building

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dům, který se od loňského roku staví na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice v centru Prahy, ponese název The Flow Building. Developerská společnost Flow East dosud označovala objekt jako Květinový dům, ale vzhledem k tomu, že jejím cílem ale bylo zachytit v budově „ducha nepřetržitého koloběhu města, jeho flow”, přistoupila ke změně názvu. V pondělí to sdělili zástupci developera.

Foto: Flow East

Vizualizace objektu The Flow Building

Článek

Po fasádě vznikajícího rohového domu se navíc mají vlnit pomyslné proudy energie, které byly architektům inspirací při projektování domu.

„Praha se etablovala jako jedno z předních hlavních evropských měst. Proudí sem toky investic, probíhají zde významné obchodní transakce, město zažívá příliv talentů, nových technologií, nápadů a kreativních myšlenek z celého světa. Naším cílem bylo zachytit ducha tohoto nepřetržitého koloběhu města, jeho ‚flow‘, právě v naší nové budově na Václavském náměstí,“ uvedl k novému jménu budovy ředitel Flox East James Woolf.

Foto: Petr Horník, Právo

Dům č. p. 1601 na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice

Budova s devíti nadzemními a třemi podzemními podlažími má být dokončena ve druhém čtvrtletí roku 2020 a má nabízet kancelářské a obchodní prostory.

Záměr stavět nový dům ale vyvolával od počátku i negativní reakce. Do příprav jeho výstavby zasahovala občanská sdružení, někteří odborníci i často protichůdná rozhodnutí úředníků. Zásadní bylo odmítnutí ministerstva kultury prohlásit dům, který původně stál na místě současného rozestavěného domu na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice, za kulturní památku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám