Hlavní obsah

Kuberova rodina už zná příčinu smrti šéfa Senátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příčinou smrti předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS) byl infarkt. Oznámila to jeho dcera Vendula Vinšová s tím, že rodina již obdržela pitevní protokol. Kubera zemřel náhle letos v lednu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Kubera

Článek

„Jako příčina smrti je uveden infarkt myokardu, o kterém se celou dobu spekuluje a který zmínila i paní primářka při osobní schůzce 6. února,” uvedla Vinšová na Facebooku a podivila se, proč celá anabáze trvala tak dlouho, když pitva byla provedena již 21. ledna.

„Závěr protokolu jsme konzultovali s tátovým ošetřujícím lékařem, kterému byl zaslán, a ten k tomu uvedl, že kromě plic, které odpovídaly tátovu kouření (mj. paní primářka nám při schůzce řekla, že na to, jak kouřil, jsou plíce v pohodě), byl opravdu zdravý a spokojený člověk, a sám nepochybuje o tom, že infarkt byl vyústěním toho šíleného psychického tlaku, kterému byl vystaven,” dodala Vinšová.

Zemanův kancléř Mynář odmítá spekulace o podílu na úmrtí Kubery

Domácí

Kubera zemřel náhle 20. ledna ve věku 72 let. Jeho manželka Věra dává úmrtí do souvislosti s cestou na Tchaj-wan, kterou plánoval a kvůli níž čelil značnému tlaku ze strany Pražského hradu i čínské ambasády.

Kubera se několik dní před smrtí setkal na Pražském hradě s prezidentem Milošem Zemanem a absolvoval i jednání s čínským velvyslancem na čínské ambasádě, kam byl pozván na recepci.

Stále nevím, na co manžel zemřel, patologie odmítá zprávu vydat, říká Kuberová

Domácí

Právě na novoročním obědě s prezidentem měl dostat i výhrůžný dopis s razítkem čínské ambasády, který jej varoval před možnými důsledky cesty na Tchaj-wan. Podle Deníku N si vypracování dopisu objednal u čínské ambasády kancléř prezidenta Vratislav Mynář. Ten to odmítl.

Příští týden by měl s prezidentem Milošem Zemanem řešit dopis Kuberův nástupce v čele horní komory Miloš Vystrčil (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám