Hlavní obsah

Krnáčová se vrací, chce do vedení pražského ANO

Praha

Bývalá pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) se stala místopředsedkyní hnutí v Praze 6. Členové z šesté městské části ji rovněž nominovali jako svou kandidátku do vedení pražského ANO. O zvolení Krnáčové informoval server Seznam zprávy. Krnáčová byla pražskou primátorkou v letech 2014 až 2018. V loňských komunálních volbách nekandidovala.

Foto: Novinky

Adriana Krnáčová (ANO)

Článek

„Mám dostatek zkušeností jak pracovních, tak lidských s vysokou morální integritou,” napsala Krnáčová serveru. Kromě postu místopředsedkyně v šesté městské části se bude snažit získat křeslo ve vedení pražského ANO na listopadovém krajském sněmu.

ANO s Krnáčovou v čele vládlo v minulém volebním období společně s ČSSD a Trojkoalicí (Zelení, KDU-ČSL, STAN). Koalici provázely časté spory, při nichž si dokonce za pomoci opozice strany vzájemně odvolaly několik radních a městu několik měsíců vládla pouze roztříštěná rada, která neměla většinu.

Řecká trafika pro Krnáčovou padla. Velvyslankyní nebude

Domácí

Již na začátku funkčního období na sebe Krnáčová upozornila mimo jiné výrokem, že tunel Blanka projektovali „debilové”. Loni v dubnu pak napsala spolustraníkům dopis, proč nebude kandidovat. Vadilo jí, že primátor nese zodpovědnost za věci, které neovlivní, nebo že v politice jsou lidé, kteří nepracují.

V čele kandidátky ANO v loňských volbách stanul podnikatel Petr Stuchlík (dříve ANO), který se nakonec letos na jaře rozhodl z politiky zcela odejít. Krnáčová nekandidovala.

Strašně mě mrzí, že spadla ta trojská lávka, hodnotí Krnáčová své působení v čele Prahy

Domácí

Volby v Praze vyhrála loni ODS se ziskem 17,87 procenta hlasů a obsadila v 65členném zastupitelstvu 14 míst. Piráti se umístili druzí se ziskem 17,1 procenta a mají 13 mandátů. Praha Sobě získala 16,6 procenta a rovněž 13 mandátů, stejný počet křesel mají i Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN) se ziskem 16,3 procenta hlasů. ANO skončilo na pátém místě a má 12 mandátů. Koalici utvořili Piráti, Praha Sobě a Spojené síly pro Prahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám