Hlavní obsah

Krkonošská střediska kolabovala pod náporem turistů. Policie do některých uzavřela vjezd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli zaplněným parkovištím a náporu turistů, kteří si chtějí na silvestra zalyžovat, případně prožít oslavy příchodu Nového roku na horách, uzavřela v neděli před polednem policie příjezdové cesty do několika krkonošských horských středisek. Otevřely se opět až odpoledne, kdy odjeli jednodenní návštěvníci.

Dopravní situace v Peci pod SněžkouVideo: Vladislav Prouza

 
Článek

Policie podle mluvčí Šárky Pižlové uzavřela příjezdy do Pece pod Sněžkou, Janských Lázní a Malé Úpy a motoristům doporučila, aby odstavili své vozy například ve Svobodě nad Úpou s tím, že dál mohou pokračovat skibusy.

Auta rekreantů, kteří nebyli v horském středisku ubytovaní nebo nepracovali, vraceli strážnici od peckého parkovacího domu zpět do Velké Úpy, kde to ale nebylo s parkovacími místy o moc lepší.

Foto: Síť X/Policie ČR

Policie uzavřela vjezd do některých středisek v Krkonoších

Nejhůř je na tom Pec

Svatopluk Vašák z Městské policie v Trutnově Novinkám řekl, že situace je nejhorší v Peci pod Sněžkou, kde auta obracejí již od rána. „Od 9 hodin jsme vrátili okolo 500 aut, situace nadále trvá, především pro jednodenní návštěvníky. Máme štěstí, že není sníh, jinak by to bylo mnohem horší,“ uvedl.

Obleva silvestrovské hosty neodradila. Horské hotely hlásí plno

Domácí

Mnozí řidiči podle něj svévolně parkují podél komunikací, čemuž policie momentálně nedokáže zabránit. Podobně to vypadá i v Janských Lázních a Malé Úpě. „Pec je na tom ale v tuto chvíli nejhůř,“ dodal s tím, že dopravní kolaps se v oblasti na Silvestra opakuje v různé míře každý rok.

Dopravní situace se zklidnila odpoledne, kdy odjeli jednodenní lyžaři a také lidé, kteří se poslední den v roce vydali na Sněžku. „Bylo jich opravdu hodně,“ tvrdí policisté.

Krkonoše si vydýchnou nejdříve prvního ledna, kdy turisté, jichž letos je viditelně víc než v loni, horské hotely a penziony většinou opustí.

Do hor se vrací zima. V Krkonoších v noci mrzlo

Domácí

Reklama

Související témata:
Malá Úpa

Výběr článků

Načítám