Hlavní obsah

Kriminalistu viní i z prodeje steroidů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nyní již bývalý pražský kriminalista Karím Nemrah, který se v srpnu dohodl na vině a podmíněném trestu v korupční kauze Dozimetr, se dostal do dalšího křížku se zákonem. Jak už Právo letos v srpnu informovalo, vyšetřovatelé z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ho nově obvinili z nezákonného držení zakázaných anabolik.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jenže podle nynějších zjištění nešlo jen o to, že měl Nemrah steroidy u sebe, ale opakovaně je také prodával, a to i dalším policistům. „Mohu potvrdit, že se jednání, které je předmětem vyšetřování, týká podezření jak z přechovávání látky s anabolickým nebo jiným hormonálním účinkem za jiným než léčebným účelem, tak i vícenásobného prodeje těchto látek,“ potvrdil Právu mluvčí pražských městských žalobců Aleš Cimbala, jehož kolega případ dozoruje.

A podle informací redakce z justičního zdroje byli Nemrahovými klienty přímo jeho kolegové, tedy bývalí či současní policisté. V jejich případě je však možné nezákonné jednání v podobě držení zakázaných anabolik údajně již promlčeno a v kauze vystupují jako svědci.

Nemrah měl podle zjištění Práva steroidy poskytovat či prodávat nejméně od prosince 2018 do loňského února, a to především v Praze, navíc i kolegům na oddělení hlídkové služby Praha II., kde tehdy působil.

Policie navrhla obžalovat aktéry kauzy Dozimetr

Krimi

Důkazy o držení anabolik proti Nemrahovi vyplynuly z materiálů zajištěných právě v rámci kauzy Dozimetr a po dalším prověřování se podařilo vyšetřovatelům z GIBS přímo u tohoto policisty zakázané látky najít. Stalo se tak letos v červnu u něj doma v bytě na Vysočině, kde měl údajně mít větší množství anabolik, ať už ve formě tablet, ale i ampulí, které obsahovaly zakázané látky stanozol, boldenon a také hormon testosteron.

Neuspěl se stížností

Proti srpnovému obvinění Nemrah podal stížnost a zároveň se podle informací Práva snažil domluvit se státním zástupcem na tzv. odklonu. Tedy že by jeho případ nedošel s obžalobou až k soudu, ale skončil například podmíněným zastavením trestního stíhání či odložením návrhu na potrestání. Jenže zatímco v kauze Dozimetr se s ním žalobce na vině a trestu dohodl, tentokrát prý nesouhlasil i vzhledem k tomu, že jde o další, navíc déle trvající nezákonné jednání tohoto bývalého kriminalisty.

„V dotazované věci byla zamítnuta stížnost obviněného směřující proti usnesení policejního orgánu, kterým bylo zahájeno trestní stíhání obviněného pro spáchání přečinu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem, pokračuje ve věci nadále vyšetřování,“ doplnil mluvčí Cimbala. Bývalému policistovi za to nyní hrozí až roční vězení.

Nemrah dostal letos v srpnu pravomocně od soudu desetiměsíční podmínku a pětiletý zákaz činnosti za to, že pro organizovanou skupinu obviněných v kauze Dozimetr nezákonně lustroval v letech 2021 a 2022 v neveřejném registru poznávací značky minimálně šesti aut.

Mezi hlavní obviněné aktéry případu patří i policistův bratr Zakaría Nemrah. Právě pro něj Karím Nemrah auta a jejich SPZ lustroval, aby zjistil, zda nepatří policii. Výsledky pak předal bratrovi, který je zprostředkoval dalším obviněným.

Policista z Dozimetru obviněn kvůli steroidům

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám