Hlavní obsah

Koncertu Karel na Hrad se zúčastnily tisíce lidí

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Koncertem Karel na Hrad s podtitulem "za slušného prezidenta" na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze uzavřel ve středu svou volební kampaň předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Spíš než mítink připomínala akce rockový festival. Návštěvníků bylo podle odhadu pořadatelů 5000.

Koncert na podporu Karla Schwarzenberga Karel na Hrad Video: Novinky

 
Článek

Schwarzenberg dal publiku radu, kterou podle svých slov kdysi sám dostal. "Když nevíš, koho máš volit, tak se rozhodni pro toho, komu bys svěřil své děti a dědictví, aby ho děti dostaly v pořádku, kdybys těžce onemocněl,“ řekl nadšenému publiku.

Program zahájila projekce se zdravicemi osobností, které Karla podporují. Schwarzenberg kampaň vede pod svým křestním jménem. Slova podpory pronesli Zdeněk Svěrák, Vojtěch Dyk, zpěvačka Marie Rottrová či hudebník David Koller.

Koncert zahájila kapela The Tap Tap tělesně postižených studentů pražského Jedličkova ústavu s Danem Bártou a Xindlem X jako hosty.

Přišla i písničkářka Radůza. Ta Právu řekla, že Karla bude volit, protože ho má ráda. „Taky si myslím, že je zběhlý v diplomacii a politice. A hlavně mu důvěřuji,“ svěřila.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Koncertu na podporu Karla Schwarzenberga se zúčastnilo asi 5000 lidí

Na náměstí přišly tisíce hlavně mladých lidí. „Ze srdce bych to dala nejradši Fischerové, ale rozum mi řekl, že nemá moc šancí, tak budu volit Schwarzenberga,“ uvedla slečna Alena.

Paní Šárka má jasno již dlouho. Schwarzenberg má podle ní na rozdíl od ostatních kandidátů smysl pro humor a není hyperaktivní, což je podle ní u hlavy státu jen na škodu. „Prezident by se neměl snažit do všeho mluvit a chtít o všem rozhodovat, od toho máme vládu. Měl by být naopak v pohodě a víc sedět na zadku a vše brát v klidu,“ řekla Právu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám