Hlavní obsah

Komunistům ve Sněmovně promítali pod nos Miladu Horákovou

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během úterního brífinku KSČM v Poslanecké sněmovně došlo k netradiční situaci. Na pultíku se objevila podobizna Milady Horákové. Ta byla v roce 1950 zavražděna ve vykonstruovaném politickém procesu. Komunisté promítaní označili za provokaci ze strany šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska a za snahu znehodnotit jejich práci.

Komunistům ve Sněmovně promítali pod nos Miladu HorákovouVideo: Twitter/Izabela Niepřejová - ČT

 
Článek

„Považuji to za trapnou snahu znehodnotit naši tiskovou konferenci. Aktéři nerespektují fakt, že na půdě Parlamentu mají všechny parlamentní strany stejná práva. Údajně to byli hosté poslance Kalouska,” reagovala Novinkám tisková mluvčí KSČM Helena Grofová.

Za netradiční situací při tiskové konferenci stojí firma Artur Production a to, že o celé věci věděl se Novinkám přiznal i sám Kalousek.

Foto: Twitter/Izabela Niepřejová - ČT

„Byla to úspěšná snaha připomenout 70. výročí zavraždění dr. Horákové. Rozhodně nikdo nechtěl nikomu znehodnotit tiskovou konferenci. Jak vidno, získala tím komunistická tiskovka zcela mimořádnou publicitu. Bez toho promítání byste o ní nepsali,” napsal šéf poslanců TOP 09.

Den památky obětí komunistického režimu připomíná justiční vraždu Milady Horákové

Historie

Milada Horáková byla česká politička a právnička. 27. června 1950 byla za vykonstruované spiknutí a velezradu navzdory přímluvám mnoha osobností z celého světa popravena. Kvůli své neústupnosti během soudního jednání se právnička stala symbolem odporu proti totalitě vládnoucí komunistické strany.

KSČM vraždu Milady Horákové při různých příležitostech bagatelizuje. Známý je například výrok bývalé poslankyně Marty Semelové o tom, že Horáková se ke své činnosti přiznala a zpochybnila, že přiznání bylo vynucené.

Reklama

Výběr článků

Načítám