Hlavní obsah

Koho budou volit Petra Kvitová, Meda Mládková a Josef Váňa

Právo, Novinky, Sport.cz, her, jaš, rh

Novinky.cz se před volbami ptají osobností z různých oblastí veřejného života, koho budou volit. Tentokrát odpovídali mecenáška umění Meda Mládková, tenistka Petra Kvitová, herečka Jana Paulová, zpěvačky Petra Janů a Ilona Csáková, tenista Tomáš Berdych, žokej Josef Váňa a herec Vladimír Kratina.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Petra Kvitová

Článek

Petra Kvitová – tenistka, vítězka Wimbledonu roku 2011

V době voleb hraji Turnaj mistryň v tureckém Istanbulu. Proto se mě netýkají.

Meda Mládková – sběratelka umění

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sběratelka a mecenáška umění Meda Mládková převzala 3. prosince 2012 v Praze insignie komandéra Řádu za zásluhy Francouzské republiky.

Víte, já v České republice nemohu volit, mám americký pas. Ale pokud bych volit mohla, volila bych Stranu zelených.

Spolu s Václavem Havlem jsme často mluvili o důležitosti zastoupení zelených v parlamentu. Oba jsme je již podporovali v minulých parlamentních volbách. Já teď cítím povinnost tuto podporu vyjádřit nejenom za sebe, ale i za Václava Havla, když už tady mezi námi není. Zelení hrají důležitou roli v ostatních zemích Evropy a věřím, že pomohou i u nás. Každý hlas je velmi důležitý! Určitě jděte volit!

A ještě bych chtěla dodat, že v Plzni jsem podpořila Jiřího Pospíšila; vážím si jeho práce pro Nadaci Jana a Medy Mládkových a pro naše muzeum, kde je členem Správní rady.

Josef Váňa – žokej, osminásobný vítěz Velké pardubické

Foto: Petr Horník, Právo

Žokej Josef Váňa

Ve volbách podpořím Andreje Babiše. Jde přece o to, aby strany, co to tu dvacet let kur..., šly do hajz... Chce to dát šanci novým lidem. Věřím tomu, že když Babiš bude stát řídit jako firmu, bude tu do deseti let kapitalismus, Západ a obyčejný lidi jako já se budou mít dobře. A nemyslete si, já z takové agitace nic nemám! Babiš mi nedal zatím ani korunu. Jednou jsem ho potkal na mítinku ve Varech. Dvakrát jsem s ním mluvil před tím. Je to člověk, který má přehled, ví, co se děje.

Tomáš Berdych – tenista, finalista ve Wimbledonu roku 2010

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český tenista Tomáš Berdych během druhého utkání semifinále Davis Cupu s argentinským Leonardem Mayerem dne 13. září 2013 v O2 Areně v Praze.

Nikoho. To proto, že s ohledem na nabitý sportovní program tuto možnost nemám.

Petra Janů – zpěvačka

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvačka si potrpí na kávovou barvu.

K volbám samozřejmě půjdu. Je to jediná možnost, jak mohu prosadit svůj názor. Není to nic moc, ale byla bych hloupá, kdybych té možnosti nevyužila. A budu volit pravici, přestože do ní každý teď kope. Jsem konzervativec. Musím ale říci, že mě znervózňuje úspěch Babiše. Připadá mi jako chorobně ctižádostivý kecka. To jsou druhé Věci veřejné, druhý Vít Bárta. Lidé jsou ale nepoučitelní. Asi už ničemu nerozumím.

Jana Paulová – herečka

K volbám určitě půjdu, ale jasno, koho budu volit, ještě nemám. Vím, že nebudu volit doleva, ale konkrétně pro některou stranu ještě rozhodnutá nejsem. Líbí se mi osobnosti jako Miroslava Němcová, Zuzana Roithová nebo Karel Schwarzenberg, ale zase se mi nelíbí někteří lidé kolem nich. Takže ještě uvidím.

Vladimír Kratina – herec

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec Vladimír Kratina poskytl 15. května 2013 Magazínu deníku Právo rozhovor.

Neřeknu vám, koho budu volit konkrétně. Dospěl jsem ale k závěru, že určitě nebudu volit žádné nové účelové sešlosti. Uchýlím se k volbě nějaké standardní demokratické strany, která má nějakou členskou základnu a program.

Ilona Csáková – zpěvačka

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvačku Ilonu Csákovou vždy zdobí drahé kameny. Nosí je, aby jí dodávaly sílu a energii.

Na politické dění mám pochopitelně svůj názor a k volbám půjdu. Určitě nejsem jediný člověk, který je z toho politického panoptika mírně řečeno rozčarován. V tuhle chvíli mám asi vybráno. Nikdy jsem ovšem veřejně žádnou politickou stranu nepodporovala a svůj názor si s dovolením nechám pro sebe.

Na dotaz, koho budou volit a proč, odpovídali Novinkám také lidé v Ústí nad Labem a Chomutově.

Koho budou volit lidé z Ústí nad Labem a Chomutova Video: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám